Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Števec hitrosti

Ukrotiti mlade objestne voznike? Nič lažjega!

N.J.
21. junij 2018, 15:11
0
Velikost pisave:

Naši zahodni sosedje se očitno vse bolj zavedajo prednosti in ugodja, ki ga ponuja najnovejša avtomobilska tehnologija. Ena izmed storitev, po kateri povprašujejo, je recimo starševski nadzor v vozilu.

Voznik
(Foto: Thinkstock)

Raziskava 'Ponudba telematike pri prodajalcih', ki so jo opravili v Italiji in jo je javnosti predstavil Massimo Ghenzer, vodilni v podjetju LoJack Italia, je pokazala, da je za vgradnjo dodatne tehnologije v vozilo doplačati pripravljen kar vsak tretji lastnik vozila, medtem ko jih kar 66 odstotkov pričakuje, da te tehnologije v vozilo vgradi že proizvajalec avtomobila.

Eden največjih strahov italijanskih lastnikov vozil je, da bi jim vozilo ukradli. Kar 43 odstotkov voznikov zato daje velik pomen povezljivosti vozila. Za primer, ko avvtomobil puščamo na nevarnejših območjih, je koristno vgraditi sistem, ki zaznava premike vozila in obvešča lastnika, če se vozilo nepričakovano premakne.

Poleg vseh teh koristnih storitev, precejšnji delež voznikov (44 odstotkov) prisega na 'infotainment': 'starševski nadzor' za spremljanje hitrosti in opozarjanje v primeru prekoračitve – to je primerno predvsem za starše, ki želijo nadzirat vožnjo svojih otrok, možnost brezžične povezave v vozilu in nadzor ad lastno vožnjo.

35 odstotkov voznikov sicer želi možnost svetovanja medicinskega osebja preko telefona v primeru nesreče.

Vožnja
(Foto: iStock)

Največje je povpraševanje je sicer po napravi za določaje lokacije vozila (72 odstotkov). Ta tehnologija ni priročna le za primer kraje vozila, da se hitro in na preprost način lahko locira vozilo, temveč tudi natančno zaznava položaj vozila in omogoča hitrejše nudenje pomoči v primeru nesreče, okvare. Druga najbolj zaželena (51 odstotkov je hitra asistenca (24ur na dan), ki v primeru okvare vozila omogoča koncesionarju, da hitro locira in na kraj pošlje pomoč. Tretja najbolj iskana funkcija je asistenca in podpora v resničnem času za primer nesreče ali kraje.  

Vsa ta tehnologija ponuja precejšnje ugodje vozniku, hkrati pa zagotavlja večjo varnost v primeru kraje, nesreče ali okvare. V vsakem primeru pa je tudi starševski nadzor lahko več kot koristen. Pri tem gre predvsem za to, da lahko starš nadzira vožnjo svojega otroka, predvsem če je ta eden tistih, ki si hrepenijo po divji vožnji in s tem ogroža sebe in druge udeležence v prometu. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev