Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

porsche

Tudi Porsche s svojo električno zverino

N.J.
19. maj 2015, 09:58
2
Velikost pisave:

Že od marčevske naznanitve je znano, da Porsche razvija sedmi model, s katerim bodo dopolnili pestro paleto športnikov. Čeprav dejanska identiteta avtomobila ostaja skrivnost, se v avtomobilističnih krogih šušlja, da prihaja model, manjši od panamere, ki naj bi ga po poročanju britanskega Autocar izdelovali v dveh variantah: na električni pogon in na pogon na hidrogenske gorivne celice.

porsche
(Foto: autocar.co.uk)

Špekulacije se pojavljajo na podlagi vloženih patentov. Porsche je sicer znan po tem, da že desetletja pri modelu 911 vstavlja agregat v zadek vozila, pri zadnjih modelih pa so ga nameščali pred voznika. A kot poroča Autocar, se z novim pajunom (tako naj bi se imenoval novi model), vračajo h koreninam. Kot pišejo v prej omenjenem mediju, pri Porscheju pripravljajo modificirano verzijo VW platforme MSB, poimenovali naj bi jo eMSB. Baterije in električni motor naj bi znova postavili v zadek in vsako od zadnjih koles naj bi pridobivalo moč individualno, kar bo dovoljevalo vektoriranje navora, kar pomeni izboljšanje vodljivost in zmanjšanje podkrmarjenja v zavojih.

Sistem naj bi po prvih ocenah proizvedel 420 konjskih moči (313,2 kilovata), kar je podobno kot pri tesla model S 85D. Pajun z gorivnimi celicami naj bi se električni različici pridružil nekoliko kasneje.

Tesla Model S
Tesla Model S

Pajun naj bi bil neposredna konkurenca BMW serije 5 IN mercedes-benz razredu E, konkurenco pa naj bi predstavljal tudi tesli model S. Pri zunanjosti naj bi, kot poroča Autocar, izhajali iz koncepta panamera sport turismo, na tržišče pa naj bi Pajun prišel leta 2018.

Govorice o morebitnem 'boju' med porschejem in teslo so prisotne že mesece, pojavile so se še preden je Matthias Müller, vodja Porscheja, najavil razvoj novega modela marca letos. Prve ocene, da naj bi razvili avto z dosegom 482 km (300 milj) in moč 600 konjev (447,4 kW), so bile, kot kaže, malce pretirane.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 2
 
BŠK 20.05.2015 14:41:36
Porsche zadnjih 15let ni več kar je bil... Preveč je postal ljudski in skomercializiran
 
kundalinigirl 19.05.2015 11:05:20
Super,zanima me samo cena tega avta na elektriko,za vzdrževanje je verjetno ceneje,kot bencin pa še okolja ne onesnažuje.
Več komentarjev