Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Kraljeva družina-naslovna

S temi avtomobili se vozijo na britanskem dvoru!

L.P.
14. maj 2018, 08:16
2
Velikost pisave:

Na kraljevem dvoru so ljubitelji dobrih avtomobilov. Njeno veličanstvo nima vozniškega dovoljenja, kljub temu pa se je naučilo voziti med drugo svetovno vojno. Rolls Royce, Aston Martin, Audi, Jaguar in Bentley so nekatere izmed priljubljenih avtomobilskih znamk, v katerih se vozijo člani dvora. Celotna zbirka je po oceni spletne strani Car Keys vredna več kot 11 milijonov evrov.

Kraljeva družina-naslovna
(Foto: AP)

Bentleyeva limuzina

Kraljica Elizabeta ima dve Bentley limuzini, ki sta narejeni posebej za njo. Vsak je meter daljši kot standardnih 6,22 metra. Zadnja vrata so pritrjena na hrbtni strani, kar omogoča kraljici, da stoji vzravnano, medtem ko stopi iz vozila. Oba avtomobila imata tudi posebno streho, ki se jo da odstraniti, da lahko mimoidoči pozdravijo kraljico med vožnjo.

1950 Rolls Royce Phantom VI

Naredili so le 17 takšnih vozil, posebej za vodje države. Prvi takšen avtomobil je prejela takratna princesa Elizabeta in vojvoda iz Edinburga julija 1950. Rolls Royce je bil zelene barve. Ko je princesa postala kraljica dve leti kasneje, je vozilo postalo uraden državni avtomobil. Pobarvali so ga s črno barvo, ki je značilna za vozila iz kraljevega dvora. Avtomobil še vedno uporabljajo. Leta 2011 je služil kot poročno vozilo princa Williama in Kate Middleton.

Aston Martin DB6

Ta avtomobil verjetno poznate iz James Bondovih filmov. Največja možna hitrost, ki jo doseže DB6, je 242 kilometrov na uro. V dobrih šestih sekundah doseže hitrost 100 kilometrov na uro.

Kraljica je ta avtomobil kupila za 21. rojstni dan princa Charlesa. Avtomobil je leta 2008 preoblikoval, da bi delal na posebnem bioetanolnem gorivu, izdelanem iz vina. Namen je namreč zmanjšati emisije iz kraljevega gospodinjstva za 25 odstotkov v desetih letih.

DB6 Vantage spec, Borani’s �dc4c

A post shared by Aston Engineering (@astonengineering) on

Audi A8 limuzina

Audi A8 je delno prilagojen avtonomni vožnji. Samostojno lahko pelje na avtocesti do hitrosti 60 kilometrov na uro. Verjetno je tudi zaradi te sposobnosti priljubljeno vozilo kraljevega dvora.

Jaguar XJ_SC V12 kabriolet

Ta Jaguar je bil last princese Diane. Uporabljala ga je med letoma 1987 in 1991, nato pa je odšel v druge roke. To vozilo se je razlikovalo od drugih podobnih modelov po tem, da je imelo namesto zadnjih sedežev klop. To je ustvarilo prijetno okolje za mladega princa Williama in Harryja.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glas 1
Komentarjev: 2
 
najjana 14.05.2018 11:41:46
Davkoplačevalci častijo.
 
majazmaja2 14.05.2018 09:46:05
Vsak je meter daljši kot standardnih 6,22 metra. -> Kako, prosim?! A vi kaj preberete za sabo ta skrpucala?
Več komentarjev