Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Rimac Concept Two-naslovna

Top 10 električnih avtomobilov

L.P.
06. julij 2018, 14:17
1
Velikost pisave:

Se želiš peljati z avtomobilom, ki super izgleda, hkrati pa ohranja čistejši svet in manjšo porabo? Potem preveri naših top 10 električnih avtomobilov letošnjega leta.

Tesla Model S P100D

Teslini avtomobili so kar popularni, saj se podjetje osredotoča le na proizvodnjo električnih prevoznih sredstev. Model S P100D pospeši do 100 kilometrov na uro v 2,28 sekunde.

@electricgt_holdings �de0d�de0d

A post shared by TESLAofficial.eu (@tesla.p100d) on

Rimac Concept Two

100 kilometrsko znamko Rimac Concept Two doseže v 1,85 sekunde. Njegova najvišja možna hitrost je 412 kilometrov na uro. S tem se uvršča v enega najhitrejših avtomobilov, ki so bili kadarkoli narejeni. 400 metrov prepelje le v 9,1 sekunde. Na elektriko je sposoben prepeljati razdaljo 650 kilometrov.

An icon of the new age. #Rimac #CTWO

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili) on

Aston Martin Lagonda

Aston Martini so že dolgo časa znani kot avtomobili, ki jih vozi James Bond. Že to jim daje poseben ugled. Pa misliš da bo Bond kdaj vozil tudi to mašino?

Lamborghini Terzo Millennio

Ta Lamborghini je drugačen, kakor vsi ostali. Direktor podjetja Stefano Domenicali je o projektu povedal, da se bo zapisal v pomembno mesto v zgodovini super športnih avtomobilov.

LVCHI Auto Venere

Ta kitajski štirisedežni avtomobil je z baterijo sposoben prepeljati razdaljo 650 kilometrov. V 2,7 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro. Njegova najvišja možna hitrost je 270 kilometrov na uro.

Renault Ez-go

Ta avtomobil je že na pogled zelo nenavaden. Narejen je tako, da lahko naenkrat prevaža tudi do šest potnikov. Renaultov model ima četrto stopnjo avtonomne vožnje. To pomeni, da zna sam upravljati vozilo na označenih cestah.

Nissan Imx KURO

Ta električni stroj naj bi se dalo upravljati s pomočjo gest z rokami in s pogledom.

Volkswagen I.D. Vizzion

Volkswagnov model zdrži lahko na moč elektrike prepelje razdaljo 665 kilometrov. Na cestah naj bi se pojavil najkasneje leta 2022. Avtomobil naj bi se dalo upravljati tudi s pomočjo glasu in kretenj.

Jaguar I-Pace

Jaguar doseže hitrost do 100 kilometrov na uro v 4,5 sekunde. I-Pace se na elektriko lahko vozi 480 kilometrov.

BMW i Vision Dynamics

BMW i3 in i8 modela zdržita 600 kilometrov, preden se morata polniti. Dosežeta hitrost do 100 kilometrov na uro v štirih sekundah.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glas 1
Komentarjev: 1
Lurch 17.07.2018 19:01:08
Madona, po naslovu sem tako na hitro mislil, da so ti avtomobili opremljeni s topovi...(Top 10 električnih avtomobilov)
Več komentarjev