Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Tesla model 3-naslovna

Tesla z ogromnim odpuščanjem

L.P.
15. junij 2018, 15:23
1
Velikost pisave:

Podjetje Tesla bo odpustilo okoli 4100 delavcev. Gre za devet odstotni delež vseh njihovih zaposlenih po svetu. Ta poteza predstavlja največje odpuščanje v petnajstletni zgodovini podjetja. Elon Musk je v pismu osebno sporočil delavcem, da bodo odpustili toliko ljudi naenkrat, da v prihodnosti tega postopka ne bodo ponavljali.

#Model3

A post shared by Tesla Model 3 (@tesla_model_3) on

To odločitev so v podjetju sprejeli zaradi velikega trošenja sredstev pri proizvodnji Modela 3. Ta naj bi bil doslej najcenejša različica. Šlo naj bi za vozilo za širšo množico ljudi. V podjetju so pobrali naročila, nato pa so zaostali z načrtovano proizvodnjo. Konec tega meseca naj bi izdelali že približno pet tisoč vozil tedensko.

Zanimivo je dejstvo, da nekateri nekdanji zaposleni imajo o vodji avtomobilskega podjetja zelo pozitivne občutke. Takšen je denimo tržnik Kevin Throop, ki je bil pri Tesli od leta 2014.

Musk je ob slovesu dejal, da je globoko hvaležen vsem, ki so pomagali soustvarjati vizijo Tesle. Dodal je tudi, da se mu je od takšne ekipe zelo težko posloviti.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 1
 
VolilecSlo 18.06.2018 08:07:46
Zavarovalnice zaradi astronomskih stroškov popravil ne zavarujejo več Teslinih vozil. Vzdrževanje teslinih vozil v domači delavnici ni možno, kajti vozilo si tovarna lasti tudi po izteku garancije in ne dovoli servisiranja !?!? Obenem pa je to itak nemogoče kajti verjeli ali ne je tudi porazno slabo projektirano BREZ možnosti vzdrževanja. Z eno besedo avto za enkratno uporabo!!! Ob najmanjši napakici kot je odpoved kontaktorja za zgolj 35€ je potrebno zamenjati CELOTEN baterijski sklop katerega cena je skoraj 50% vrednosti novega vozila. Taka miselnost proizvajalcev vozil se bo porušila takoj, ko bo na voljo spodobno open source vozilo, katerega bo možno vzdrževati v klasičnih avtoservisih.
Več komentarjev