Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

slekli so ga

Takole so ga 'slekli'

N.J.
13. april 2018, 08:58
2
Velikost pisave:

Sredstva zanj je zbiral preko platforme za množično financiranje, v 30 dneh zbral še kanček več, kot je želel, kupil novega serijskega twinga, nato pa ga takole 'slekel'. In kaj zdaj?

slekli so ga

Slovenski navdušenec nad bencinskimi športi, 30-letni Iztok Franko, je obljubo vsem tistim, ki so ga finančno podprli, vzel strogo resno. Kot nam je zaupal, rdečega serijskega malčka zdaj že preoblačijo v dirkaško preobleko. 15. aprila bodo z avtomobilom nastopili na prvi dirki, to pa bo hkrati tudi test dirkalnika.

PREBERITE: Več o projektu Iztoka Franka

PREBERITE: 30 dni je bilo dovolj

V ekipi na prvi 4-urni dirki pokala Twingo Cup bodo za ekipo Pesakrompir nastopili Grega Premrl, Luka Gregoričin Iztok Franko (Pesakrompir je tudi njegov vzdevek), poleg trojice Slovencev pa bo v ekipi tudi drifter iz Emiratov Ghaith Al Falasi.

slekli so ga

Kot je zaupal Franko, je Al Falasi prav za to dirko, ki se bo odvijala v Sloveniji, v Emiratih opravljal posebno licenco, ter s tem izkazal veliko čast. »Zagotovo bo edini iz Emiratov na slovenski dirki,« je dodal Franko.Ghaith Al Falasi je v avtomobilističnih krogih v Emiratih zelo poznana osebnost. Je aktivni drifter in ustanovitelj ekipe 971 Drift' team, ki ima tudi na Instagram profilu veliko število sledilcev. Njegova ekipa je na začetku štela le 4 člane, zdaj pa jih je že več kot 60. Kljub ljubezni do driftanja je Al Falasi pristaš tega, da to početje ne sodi na javne ceste in je znan po tem, da apelira na vse navdušence, naj to počno le na temu namenjenih območjih. Poleg tega je javno že večkrat obsodil posnetke, ki jih objavljajo na YouTube in prikazujejo driftanje kot nekaj povsem preprostega in sprejemljivega na vsaki cesti v vsakem trenutku, češ da predstavljajo nevarnost za okolico.

»Driftanje na javnih cestah ni dobra ideja. Poglejmo z druge strani. Kaj bo z vami, avtom ali nekom tretjim, če boste storili napako? In prepričan sem, da jo vsaj enkrat boste,« je komentiral za Sport360. »Če driftate na temu namenjeni lokaciji, ne bo nikogar pred vami, za vami ali na sredi cestišča.« Kot je še pojasnil, je tudi sam začel driftati na dirkališčih, saj da se je zavedal, da bi ga preizkušanje novih trikov na javnih cestah lahko stalo celo življenja. Nekateri njegovi posnetki driftanja z jeepom vas bodo sicer zagotovo pustili odprtih ust!


 


 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
 
BŠK 14.04.2018 16:18:07
Pa kje navlečete te krntije? Vam jih Feštajn šenkuje, ker nemore ponucati zimske zaloge?
Domn Kolenko 14.04.2018 23:37:05
če bo nastopal na twingo cup potem nemore bit drugega kot twingo....se ti ne zdi?
Več komentarjev