Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Formula bmw - Nürburgring

Slovenec vozil formulo na Nürburgringu  

U.K.
10. avgust 2018, 08:28
3
Velikost pisave:

Oglasil se nam je bralec, ki je na slavnem Nürburgringu vozil čisto pravo formulo. In občutek je menda bil neverjeten.

Formula BMW - Nürburgring

Nalagam..

Bralec je z nami delil res izjemno izkušnjo, ni namreč vsak dan, da oseba vozi dirkalnik na slavnem Nürburgringu. “Vožnjo sem dobil za rojstni dan in si s tem izpolnil veliko željo,” je povedal bralec.  

Kot nam je zaupal je moral najprej na predavanje, kjer so jih poučili o osnovah, nato pa je imel še trening. Nazadnje so lahko z manjšo skupinico dirkali po progi, pred njimi pa je vozil inštruktor, ki pa je vožnjo prilagajal najhitrejšemu vozniku za njim. “Z enim sta se ‘orng’ udarila. Preko radijske zveze so nam sporočali, če se moramo umakniti hitrejšim dirkačem za nami.”  

Formula bmw - Nürburgring

Sama vožnja je trajala dvakrat po dvajset minut in zaupal nam je, da je bilo kar naporno. “Zdaj vem zakaj morajo biti dirkači izvrstno telesno pripravljeni.” Povedal je,d a ga je vrat bolel kot bi bil v prometni nesreči. Vozili so formulo BMW s 1200 kubičnim motorjem, ki proizvede približno 140 konjev, samo vozilo pa ima le 450 kilogramov. S takšno je leta 2002 osvojil prvenstvo slavni Nico Rosberg leta 2002. “Bilo je kot bi vozil res močan avtomobil, s pospeški do 100 kilometrov na uro okoli 4 sekunde. Ampak najbolj impresivno je, kako dobro se obnese v ovinkih. To je res noro s kakšno hitrostjo lahko zapelješ vanje. In seveda zavore, v trenutku si iz dvestotke na petdeset. Res je noro.” 

Formula bmw - Nürburgring

“Neverjetno je tudi kako tesno te privežejo v dirkalnik. Komaj sem dihal, ampak sem imel pa nor občutek. Kot bi bil del vozila, kot bi bil z njim popolnoma povezan.” Ko smo ga povprašali, če ga je bilo kaj strah je samo dejal, da ne, je pa “bilo zelo adrenalinsko.” Zagotovo gre za izjemno doživetje, ki pa si ga žal ne more privoščiti čisto vsak. So namreč omejitve, ljubitelj ali ljubiteljica hitrosti ne sme biti višji od 195 centimetrov, ne sme tehtati več kot 115 kilogramov in ne sme imeti številke čevljev večje od 47. Biti moral starejši od 18 let in razumeti nemško ali angleško. 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 3
 
mona 11.08.2018 04:04:35
kdo,kdaj in za koliko
Garrett 10.08.2018 10:44:34
Kulk je pa cena tega?
Silvey 10.08.2018 14:56:55
Za Formula Training od 395 EUR do 1.990 EUR. Športni avtomobili od 795 EUR do 1.095 EUR.
Več komentarjev