Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Neuschwanstein in Zugspitze

To sta počela nad eno največjih atrakcij

N.J.
20. april 2018, 07:59
0
Velikost pisave:

Najboljši akrobatski piloti na svetu so vajeni tekmovati drug proti drugemu. Tokrat se dva od njih nista pomerila med sabo, kot to počneta običajno, temveč sta združila moči.

Neuschwanstein in Zugspitze
(Foto: Red Bull Content Pool)

Nemški pilot Matthias Dolderer in Čeh Martin Šonka sta skupaj poletela nad priljubljeno nemško turistično destinacijo in uprizorila pravi spektakel. Poletela sta prek gore Zugspitze, najviše gore v Nemčiji, katere vrh sega 2.962 metrov nad vodno gladino in jo obdajajo trije ledeniki ter nad gradom Neuschwanstein na Bavarskem. Gre za grad, ki ga je dal zgraditi bavarski kralj Ludvik II. in velja za najznamenitejši grad tega kralja ter enega najbolj obiskanih turističnih ciljev v Nemčiji.

Dolderer, zmagovalec Air Race leta 2016, je dejal, da mu je bilo v veselje, da je lahko svojemu prijatelju razkazal lepote njegove dežele. »Grad Neuschwanstein je edinstvena zgodovinska stavba in najlepše ga je videti iz zraka. Gora Zugspitze vse skupaj spremeni v sanjsko pokrajino. Mislim, da je Martin užival.«

Če si tega gradu še niste ogledali, je morda to pomlad pravi čas za izlet.

Letos na Red Bull Air Race sicer ne moremo spremljati našega izjemnega akrobatskega pilota Petra Podlunška. Po štirih sezonah v Red Bull Air Race se je prvi slovenski pilot na tem tekmovanju konec lanske sezone odločil za upokojitev.

Neuschwanstein in Zugspitze
(Foto: Red Bull Content Pool)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev