VISOKI OBRATI

Prodali legendarnega Ferrarija Keitha Richardsa 

10.09.2018, 12:14
1
Leta 1972 je legendarni kitarist skupine Rolling Stones kupil Dina 246GT, pred nekaj dnevi pa se je avtomobil ponovno znašel na dražbi.

Če se malce pošalimo, Keith lahko brez težav prodaja kar hoče, ko bo človeštvo izumrlo, bo tako ali tako podedoval vse. A šalo na stran, Keith je bil približno 14 let lastnik tega izjemnega Ferrarija, ki pa ga je nato prodal japonskemu zbiralcu. V soboto (8. septembra 2018) pa je bil avto ponovno prodan na dražbi, kupec pa je za jeklenega lepotca moral odšteti 494.000 evrov.    

ferrari Dino 246GT keith richards
ferrari Dino 246GT keith richards

Specifikacije

Avtomobil ima 2,4 litrski V6 motor, ki proizvede okoli 13 kilovatov. Lepotec potegne od 0 do 100 kilometrov na uro v 5,5 sekundah, končna hitrost pa se vrti okoli 240 kilometrov na uro. Kot je povedal vodja prodaje avtomobilov pri dražbeni hiši Bonhams: “Če se želite počutiti kot rock legenda, poem je to avtomobil za vas.” In dejstvo, da je avtomobil vozil Keith vsekakor ne znižuje njegove cene.  
Dina je sicer izdelal pokojni sin Enza Ferrarija Alfredo ‘dino’ Ferrari, ki je umrl pri rosnih 24 letih. Dino ni nikoli videl svojega avtomobila saj je umrl leta 1956. Avtomobil ima danes kultni status saj jih na tržišču ni več prav veliko. Izdelovali so jih med leti 1967 in 1974. 

ferrari Dino 246GT keith richards
ferrari Dino 246GT keith richards

Malo za šalo in malo zares

Že nekaj časa krožijo šale na račun Keitha Richardsa glede tega, da je nesmrten. Verjetno ste že vsi slišali, da moramo paziti na naš planet, ker ga moramo Keithu zapustiti v dobrem stanju. In res se zdi, da bosta na koncu ostala samo še on in morda Betty White. A glede svoje nesmrtnosti se je večkat pošalil tudi sam Keith. “Deset let sem bil na prvih mestih vseh lestvic, ki predvidevajo smrti znanih in bil sem zelo razočaran, ko so me začeli umikati z njih,” je dejal enkrat ob priložnosti. “Nekoč mi je en zdravnik rekel, da bom živel še samo šest mesecev. Šel sem na njegov pogreb. Za vse vas bom napisal pogrebne govore,” je povedal v drugem intervjuju. “Staranje je fascinantna svar. starejši kot sem, starejši bi rad postal.” In kdo ve, morda se bo čez nekaj let ali desetletij njegov Ferrari res vrnil nazaj v njegovo garažo.

The Rolling Stones v Spielbergu - 8
The Rolling Stones v Spielbergu - 8/ FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

berglander
13.09.2018, 13:23:35
+2
13 KILOVATOV PA NI NE VEM KAJ.....