Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
uber - 2

Prihajajo prvi leteči taksiji

N.J.
21. november 2017, 08:08
1
Velikost pisave:

Nekoč se je to zdela še znanstvena fantastika, a kot kaže, bo prav kmalu vse skupaj postalo resničnost. Uber napoveduje, da bodo že leta 2020 nebo preplavili leteči taksiji.

uber - 1

Ameriško podjetje Uber v sodelovanju z agencijo NASA, s katero so podpisali sporazum Space Act Agreement, namerava nove leteče avtomobile na tržišče poslati že leta 2020.

uber - 3

Šlo naj bi pravzaprav za leteči taksi. Jeff Holden iz podjetja Uber, je na Web Summitu v Lizboni nedavno razkril, da bodo kmalu v Kaliforniji testirali svoja letala na električni pogon in da želijo z uvedbo le-teh prispevati k zmanjšanju prometnega kaosa v Los Angelesu.

UberAir, kakor bodo poimenovali storitev, naj bi imel do leta 2028 že precej uporabnikov, še posebej pa računajo na to, da bo to eden izmed pomembnih načinov prevažanja oseb v času poletnih olimpijskih iger v Los Angelesu. Podoben sistem za prevoz oseb želijo razviti tudi za Dallas in Dubaj.

Vožnjo, ki zdaj traja 3,5 ure, naj bi z UberAir opravili v le 30 minutah ali manj. Novi leteči avtomobil Uber Elvate maj bi vzletel vertikalno in tako tudi pristal, torej bi bil v tem pogledu podoben helikopterju, a precej tišji in prilagojen za lete v urbanem okolju.

uber - 2

Zaenkrat imajo na poti še kar nekaj preprek v smislu najrazličnejših regulativ, zakonodajnih omejitev, Poleg tega morajo vozilo še dokončno razviti in zagnati proizvodnjo. Z njimi sodeluje tudi ameriška vesoljska agencija NASA. Skupaj naj bi zgradili pomembno mrežo za nadzor zračnega prometa in sestavili ekipo za nadzor letečih taksijev. Poskrbeti morajo, da bo letenje v prvi vrsti varno.

Uber sicer niso edini, ki si želijo zgraditi mrežo letečih taksijev. Na istem bojišču so še velikani, kakršni so Airbus, Boeing in najrazličnejša startup podjetja, kot je recimo AeroMobil.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
 
olidata 22.11.2017 00:21:42
Celo boscarol je v videu...
Več komentarjev