Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Porsche GTT 115 Hybrid - 4

Porschejev luksuz za 14 milijonov, in tu se ne ustavi ...

N.J.
07. november 2017, 08:05
0
Velikost pisave:

Bogataše čaka nova Porschejeva poslastica. Luksuzna 35-metrska jahta z oznako GTT 115 Hybrid bo na voljo od 12 milijonov naprej, proizvajalec pa lahko jahto povsem prilagodi okusu bodočega lastnika.

Porsche GTT 115 Hybrid - 3
(Foto: arhiv proizvajalca)

Jahta je produkt sodelovanja med Studio Porsche in graditeljem jaht Dynamiq iz Monaka. Izdelali bodo le 7 primerkov, na katerih bodo lahko novi lastniki uživali na velikih terasah, jedilnici na odprtem, v razkošno opremljenih velikih prostorih, jacuzziju in pekli na žaru na za to posebej namenjenem prostoru.

Porsche GTT 115 Hybrid - 1
(Foto: arhiv proizvajalca)

Za osnovno ceno 13.950.000 evrov bo lastnik dobil 35-metrsko jahto, narejeno iz aluminija s tremi ali štirimi luksuzno opremljenimi kabinami, vse skupaj pa bo sijalo v marmorju z dodatki iz usnja in karbonskih vlaken. Novi lastniki si bodo lahko jahte prilagodili po svojem okusu. Samo za komplet posteljnih blazin proizvajalca Bottega Veneta bo treba odšteti vrtoglavih 35.000 evrov, za 45.000 evrov dobite še 6 kompletov posteljnine iz posebnega egiptovskega bombaža. Za poseben športni paket, ki vsebuje posebno barvo in kakovostne materiale, kot sta recimo mahagoni in karbon, bo treba dodati še 250.000 evrov. V kabino lahko namestijo še sobno kolo, za bar na zgornji palubi je treba pristaviti še 55.000 evrov, za 355.000 evrov pa dobite še najbolj luksuzno palubno pohištvo. Z vso dodatno opremo se lahko cena dvigne še za dodatnih 2.501.360 evrov.

Oblazinjeno pohištvo in preproge so izdelane v kombinaciji svile in posebej izbrane volne, s Porschejevim vzorcem iz 70-ih let. Kuhinja in kopalnice so odete v marmor in opremljene v slogu najbolj luksuznih hotelov. Jahta ima garažo za manjši čoln ali vodne sani za izlete. Stekla je izdelalo italijansko podjetje, ki sicer dela za Mercedes, Bentley in McLaren.

GTT 115 Hybrid je izdelan za 6 potnikov in 6 članov posadke, ki bodo oblečeni v uniforme za 38.000 evrov in bodo upravljali z dvema MAN motorjema s skupno močjo 12.594 'konjev', ki plovilo požene do 21 vozlov, jahta pa ima še dva električna motorja.

Porsche GTT 115 Hybrid - 2
(Foto: arhiv proizvajalca)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev