Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

speedster - 5

Porschejev luksuz malo drugače

N.J.
12. oktober 2017, 08:11
4
Velikost pisave:

Vsem tistim, ki sanjajo o redkih primerkih luksuznih jeklenih konjičkov, je nasproti prišlo ameriško podjetje, ki ponuja edinstveno alternativo.

speedster - 6
(Foto: arhiv proizvajalca)

Zahvaljujoč podjetju Stark ljubitelji klasičnih Porsche Speedster iz 50-ih let preteklega stoletja lahko uživajo v moderni repliki tega legendarnega avta. Podjetje iz Arizone namreč proizvaja odlične kopije, za osnovo pa uporabljajo sodobnega porsche boxter, največkrat tistega izmed let 1998 in 2012. Avtomobile dobesedno 'olupijo' do osnove, nato pa platformi dodajajo posebej izdelano karoserijo, ki je na pogled enaka karoseriji, kakršno so imeli 356 speedster. Karoserija je izdelana iz steklenih vlaken, po izbiri pa lahko tudi iz karbonskih vlaken.

speedster - 1
(Foto: arhiv proizvajalca)

Dodajajo značilne zaobljene linije, okrogle luči, kolesa delno skrijejo pod velike blatnike. Barvo karoserije izdelajo po želji naročnika. Klasični model sicer ni imel zračnih odprtin, a so tu potrebni in dajejo nekoliko bolj sodoben videz.

Kar se motorja tiče, predelav načeloma ne delajo, dopuščajo pa izbiro močnejšega 3,7-litrskega motorja s 375 'konji' (280 hp) in 350 Nm navora.

speedster - 4
(Foto: arhiv proizvajalca)

Notranjost je kombinacija retro speedsterjevega in sodobnega boxterjevega stila ter tehnologije. Pri Starku omogočajo tudi nadgradnjo notranjosti, po želji naročnika dodajajo tehnologijo, barve in oblazinjena notranjost so po želji naročnika, enako je tudi s platneno zložljivo streho. Udobje sicer nudi moderni zaslon za info-zabavni sistem, avtomobil pa ima tudi vgrajeno navigacijo.

speedster - 3
(Foto: arhiv proizvajalca)

Najcenejša replika z oznako Speedster CS stane 59.950 dolarjev, znesku pa je seveda treba dodati še osnovo – ceno boxterja, ki ga podjetju predamo v predelavo.  Za predelavo v malo bolj dodelano različico Speedster Outlaw mora naročnik poseči nekoliko globlje v žep in odšteti 79.950 edolarjev, najdražja različica Speedster Carbon Fiber Outlaw pa stane kar 175.000 dolarjev. Najdražji model je skoraj v celoti iz karboskih vlaken in ima vgrajen močnejši motor. Cene so vse prej kot dostopne vsakomur, je pa dodatna vrednost izdelkov podjetja Stark ta, da naročnik na koncu ne sede 'le' v klasičnega speedsterja, temveč v  sodobnejše vozilo, prilagojeno njegovim željam in potrebam.

speedster - 2
(Foto: arhiv proizvajalca)

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 4
24pišancov 12.10.2017 08:53:19
Še dobr da se bom enkrat stegnu da mi ne bo treba tazga sranja od avtov gledat
BMWmunja 12.10.2017 19:55:09
Da, Porsche ima "na zalogi" toliko brezčasnih in lepih designov, da je ta replika nenako neposrečena. Sam se s tem ne bi kazal okoli...
beware1 13.10.2017 07:58:59
Avto brez duše. Bedasto, da bolj bedasto ne more biti.
Infraping 15.10.2017 13:19:54
to ni res, avto je lepa moderna klasika -drgač pa, ne vem ka bi z njim
Več komentarjev