Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

kraja avtomobil

Policisti objavili posnetek predrzne kraje avtomobila!

N.J.
30. november 2017, 08:09
0
Velikost pisave:

Vodstvo policijske postaje v angleškem okraju West Midlands se je odločilo javnosti pokazati predrzno krajo avtomobila tehnološko izjemno dobro podkovanih tatov. Avtomobil so odpeljali, ne da bi sploh videli ključe lastnika ali kakorkoli poškodovali avto.

Posnetek prikazuje tatova, ki hodita pred hišo žrtve, oba s posebnimi rele napravami. Gre za napravo, ki prejema signale skozi zid, vrata, okna, le skozi kovino ne. Tatova z napravo stojita pred vrati žrtve. Naprava sprejme signal brezkontaktnega ključa žrtve, ki se nahaja v hiši, in ga pošlje v drugo napravo ob avtomobilu. Avtomobilski sistem na ta način prevarajo, saj dojame, kot da je ključ v bližini, čeprav se ne, in avtomobil se odklene. Kriminalec se lahko v nekaj sekundah odpelje brez kakršnih koli težav, ob tem pa se alarmna naprava niti ne sproži.

Mercedesa s posnetka so sicer našli, vse skupaj pa naj bi se odvijalo 24. septembra ponoči. Mark Silvester s policijske postaje v West Middlandsu je dejal, da se lastniki avtomobilov, za vžig katerih kontakt ključa ni potreben, lahko zaščitijo s pomočjo posebne ključavnice za volan, svetujejo pa tudi namestitev posebne sledilne naprave, s pomočjo katere je mogoče locirati vozilo v primeru kraje. Hkrati vse pozivajo, naj svoje avtomobile zavarujejo pravočasno.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev