Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

honda riding assist-e - 1

Motoristi, Honda začenja revolucijo!

N.J.
23. oktober 2017, 08:18
0
Velikost pisave:

Motorji so pač težki in skorajda ni motorista, ki se mu ne bi vsaj enkrat v življenju motor zvrnil na bok. Honda predstavlja rešitev, ki piše konec tej nočni mori.

honda riding assist-e - 2
(Foto: YouTube)

Odlomljeno ogledalce, zvita ali odlomljena ročka, podrgnjena maska in še kakšna druga mehanska poškodba lahko pomenijo nepotreben strošek, če se motor prevrne med vožnjo, pa so posledice lahko precej hujše. Nov sistem Riding Assist-e bo Honda predstavila na moto sejmu v Tokiu, ki se bo odvijal med 27. oktobrom in 5. novembrom. Novi sistem omogoča, da motor ostane v pokončnem položaju brez truda motorista. Gre za sistem, ki bo še kako prav prišel za vožnjo pri nizkih hitrostih, pa tudi za starejše voznike, invalide in novopečene motoriste, ki imajo v začetku več težav z ohranjanjem ravnotežja.

honda riding assist-e - 1
(Foto: YouTube)

Kar se podatkov tiče, so pred uradno predstavitvijo zelo skopi. Najverjetneje bo električni nameščen pod sedežem nad baterijo in se bo polnil preko vhoda na levi strani motocikla. Motor, ki bo pomagal ohranjati ravnotežje, bo pripomogel k nižjemu težišču motocikla. Sistem naj bi bilo najverjetneje mogoče uporabiti na katerem koli motociklu, le da ima dovolj prostora za namestitev te naprave. Nov sistem naj bi uporabili tudi pri velikanu, kakršen je Gold Wing.

Honda bo v Tokiu predstavila še druge 'cukrčke', ko so koncept Super Cub C125, Super Cub 110, s katerim obeležujejo izdelavo 100 milijonov primerkov Honde Cub, pa tudi koncept Monkey 125.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasovi 4
Komentarjev: 0
Več komentarjev