VISOKI OBRATI

MotoGP: pritisnil mu je na zavore

10.09.2018, 7:09
2
Tekom nedeljske tekme v San Marinu je prišlo do zelo nevarnega ‘spora’ med Romanom Fenatijem in Stefanom Manzijem. In vse skupaj bi se lahko končalo katastrofalno.

Med samo tekmo sta imela Fenati in Manzi kar nekaj bližnjih srečanj. Nato pa je Fenati pripeljal do Manza in mu pri približno 200 kilometrih na uro pritisnil na zavore. Na srečo je Manzi uspel obvladati motor in ni prišlo do padca. Zaradi tega dejanja je Fenati kaznovan s prepovedjo dveh tekem. Bil pa je seveda tudi diskvalificiran na sami tekmi v San Marinu. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Premila kazen?
Fenati bo tako izpustil tekmo v Španiji (Aragon), ki bo 23. septembra in tekmo na Tajskem, ki bo potekala oktobra. Mnogi so mnenja, da je takšna kazen še premila, saj bi se lahko Manzi res hudo poškodoval. Takšnega mnenja je tudi nekdanji prvak Neil Hodgson, ki je dejal, da bi, v primeru, da bi Manzi padel, bila nesreča izjemno huda. 

Več prekrškov
Fenati je že večkrat izgubil živce. Spomnimo se na incident, ko je leta 2015 brcnil Niklasa Aja med ogrevanjem za tekmo Moto3. Takrat je prejel tri kazenske točke in je moral naslednjo tekmo začeti povsem iz ozadja. 
Kaj točno je tako razjezilo Fenatija, da je storil takšno neumnost ni povsem znano, a bo vsekakor moral ohladiti glavo, saj lahko naslednjič pride do resnih poškodb, ali celo še kaj hujšega.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

nigel14
10.09.2018, 10:45:00
+4
Nikoli več na dirkališče. Kaj smo res postali tako egoistični?'''
triglavska
10.09.2018, 10:16:41
+8
za tako dejanje ne da nebi smel več dirkati tudi dirkaške ceste nebi smel pometati