Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

nov motor

Mazda se požvižga na elektriko, imajo odlično alternativo

N.J.
05. februar 2018, 08:00
3
Velikost pisave:

Pri Mazdi so se namesto v razvoj električnega motorja, kot to počno številni drugi avtomobilski proizvajalci, preusmerili v razvoj ekološko čim bolj dodelanega agregata.

Pri Mazdi, kjer si prizadevajo omejiti toplotne izgube in povečati izkoristek delovanja motorjev, so dahnili novo življenje dobremu staremu bencinarjem. Mazda je izdelala motor, ki naj bi navdušil vse obiskovalce bencinskih črpalk.

Njihovi motorji nove generacije motorjev Skyactiv, Skyactiv-X, naj bi omogočali, da bi z isto količino goriva prevozili okoli 20 odstotkov daljšo pot v primerjavi s prejšnji generacijo motorjev, emisije pa naj bi bile minimalne in v tem pogledu naj bi bili motorji primerljivi z električnimi ob upoštevanju trenutnih električnih virov. Z dodatnim zmanjšanjem količine emisij ogljikovega dioksida (kar pomeni tudi nižjo porabo), bi pogonski agregati Skyactiv 3 električne prehiteli tudi po ekonomičnosti.

Novi motorji naj bi delovali po podobnem načelu kot dizelski. Kompresija bo pri teh motorjih višja in do samovžiga bencinskih hlapov, pomešanih z zrakom, prihaja prav zaradi velikega pritiska v cilindrih. Pri Mazdi trdijo, da je to pravzaprav prvi bencinski motor, ki uporablja vžig goriva s pomočjo kompresije. Motor tako ne potrebuje svečk, je bolj ekonomičen in ima večji navor. Poraba je manjša.

Po mnenju Mazdinih strokovnjakov, naj bi v primerjavi z motorjem z enako prostornino izpred 10 let, novi porabil za kar 35 do 45 odstotkov manj goriva. Po nekaterih izračunih naj bi vozilo z bencinskim motorjem s porabo 3,5 l/100 km bilo celo bolj ekonomično od vozil z električnim motorjem (recimo v Avstraliji). Seveda so izračuni odvisni glede na ceno elektrike na nekem območju.

V tekmi za najboljše vozilo z električnim motorjem tako Mazda dokazuje, da je rešitev včasih veliko bliže, kot se zdi in da dobrim starim bencinarjem še ne gre kopati groba. Električna vozila se namreč še vedno  soočajo s kar nekaj težavami: eden glavnih razlogov, zakaj se mnogi še ne bi odločili za vozilo z električnim motorjem, je recimo doseg, ki je še vedno precej omejen v primerjavi s klasičnimi motorji, cene električnih vozil so še vedno visoke, tretja težava pa je čas polnjenja dragih Li-ion baterij. Nekaj minut, ki jih porabimo za polnjenje rezervoarja na bencinski črpalki, je namreč neprimerljivo z uro ali dve trajajočim polnjenjem električne baterije.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,3
glasov 6
Komentarjev: 3
 
spiritualite100 07.02.2018 15:34:15
Ponudba za zavarovanje posojil Za vaše posojilo zahteva za oživitev vaših dejavnosti, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup stanovanja ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov preveč. Strinjam se, da vam pomagam v znesku od 5000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% na leto in s trajanjem od 1 do 30 let. Prosim, prosim, da me kontaktirate za več informacij: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291
 
R0kk 07.02.2018 07:58:49
V videu ne omenjajo tega: "Kompresija bo pri teh motorjih višja in do samovžiga bencinskih hlapov, pomešanih z zrakom, prihaja prav zaradi velikega pritiska v cilindrih" Niste korektno povzeli. Še vedno bo svečka, samo razporeditev je drugačna, da se vname na večih točkah in doseže boljši potisk bata...
Dare Tratnik 05.02.2018 11:19:39
TO JE PRIHODNOSThttp://graphenewholesale.com/graphene-battery/TO JE PRIHODNOST
Več komentarjev