Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Excellence V

Luksuzna jahta, na kateri lahko preplujete svet

Ma.K.
12. junij 2018, 08:23
0
Velikost pisave:

Čas počitnic in dopustov je pred vrati in nekateri imajo že rezervirane destinacije za zaslužen poletni oddih. Drugi, predvsem tisti, ki so bolj avanturistične narave, se bodo za kraj dopustovanja odločili v zadnjem trenutku. A zakaj bi pravzaprav dopustovali samo v enem kraju? Kaj ko bi lahko obiskali več držav, morda celo cel svet?

To že dolgo niso več samo sanje, saj vse obsežnejša ponudba in vse močnejša konkurenca med letalskimi prevozniki tudi tistim z ne najbolj debelimi denarnicami, ponujate realne možnosti za pot okrog sveta. Veliko manj se govori o tem, da bi svet enostavno prepluli. Tako je, na potovanje po našem planetu bi se lahko odpravili tudi po morju. A za to potrebujete primerno plovilo.

Eno takih je zagotovo nova luksuzna jahta Excellence V, ki prihaja iz ugledne nemške ladjedelnice Abeking & Rasmussen, zasnovali in oblikovali pa so jo dizajnerji večkrat nagrajene ekipe Reymond Langton Design. Kot pravijo poznavalci, gre za vrhunsko mešanico dolgoletnih izkušenj in mojstrskega oblikovanja, zato je ta ladja vrhunski primer najvišjega razreda jaht in najboljše, kar je v zadnjih stotih letih prišlo iz severnoevropskih ladjedelnic, je pred nedavnim poročal spletni portal superyachts.com.

Kinodvorana, telovadnica, bazeni, jaccuzi, spa center ...

Model, ki ni brez razloga poimenovan Excellence V, prinaša niz novosti, fascinantno je zlasti stekleno dvigalo, ki goste prevaža med skupno petimi palubami.

Okrog dvigala je zasnovano krožno osrednje stopnišče, po katerem se lahko odpravite bodisi v kinodvorano, bodisi v telovadnico, katerega izmed bazenov z jacuzzijem ali v spa bazene ter več salonov odprtega tipa. Njeno izjemno notranjost je zasnovala večkrat nagrajena ekipa oblikovalske družbe Reymond Langton Design, kar naj bi bilo zagotovilo, da gostom na tej jahti niti za trenutek ne bo dolgčas.

"Excellence V - 60 M" Detayları yatvitrini.com'da..

A post shared by Turkey's Leading Marine Portal (@yatvitrini) on

Na Excellence V lahko istočasno uživa in se razvaja 14 gostov, ki jim bo na voljo sedem luksuznih dvoposteljnih ladijskih kabin, medtem ko je za številčno posadko načrtovan poseben spalni prostor. Plovba po morju bo tako gostom zagotavljala popolno zasebnost, sprostitev in mir.

Dovolj velika za pot okoli sveta

Razkošna in ekskluzivna jahta naj bi v osnovnem stanju tehtala kar 1.632 ton, na tržišču pa je na voljo v dveh različicah – en model v dolžino meri 60.9, drug pa 75 metrov, kar ji brez težav omogoča čezoceansko plovbo. S tem pa tudi možnost potovanja okrog sveta.

Oblikovalci pri izgradnji te luksuzne jahte ničesar niso želeli prepusiti naključju. Zvedali so se, da morajo kupcem ponuditi samo najboljše. To se je od njih sicer tudi pričakovalo, sploh ker je cena prestižne Excellence V močno zasoljena – vsekakor preveč za večino naših žepov. Na pot okoli sveta z razkošno jahto lahko torej kar lepo pozabimo. Ali pa se nanjo odpravimo po zraku.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev