Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

porsche 911 GTS - 4

Je to najboljši carrera 911?!

N.J.
13. oktober 2014, 09:28
1
Velikost pisave:

Porsche na trg pošilja nove, izboljšane različice modela 911 z oznako GTS. Prihajajo porsche 911 carrera GTS coupe in cabriolet, in sicer v različicah na zadnji ali 4X4 pogon. Inženirji so pri novih modelih povečali moč, nadgradili podvozje, kar nekaj pa je tudi lepotnih 'izboljšav'.

porsche 911 GTS - 3
(Foto: Arhiv proizvajalca)

Avtomobil moč črpa iz 3,8-litrskega 6-valjnega motorja in razvije 430 konjskih moči. Med 4,200 in 5,600 vrtljaji doseže največji navor 420 Nm.

Novi GTS (Gran Turismo Sports), ki se bo v modelski športni paleti vozil z oznako GTS pridružila boxsterju in caymanu, z 0 do 100 km/h potegne v pičlih 4 sekundah, medtem ko 911 GTS cabriolet potrebuje 0,2 sekunde več. Končna hitrost je okoli 300 km/h, najvišjo pa naj bi dosegel coupe z ročnim menjalnikom in pogonom na zadnji kolesi, in sicer 306 km/h. 911 carrera 4 GTS je, tako kot dvokolesno gnana izvedba, posajen na 20-inčna platišča RS spyder s sredinskim vijakom. 4-kolesni pogon je nadzorovan s pomočjo sistema PTM (Porsche Traction Management), s pomočjo katerega se iz zadnjih koles na prednji prevesi prava mera navora, kar zagotavlja največjo možno stabilnost vozila. Dodatno stabilnost zagotavlja tudi serijsko vgrajeni zadnji diferencial z omejenim zdrsom.

porsche 911 GTS - 6
(Foto: Arhiv proizvajalca)

Avtomobile med drugim odlikuje tudi dodatna športna oprema in večja ostrina vožnje. Avtomobili bodo dostopni v obeh različicah – z ročnim 6-stopenjskim ali avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko. Za večjo dinamiko so dodali sistem PASM, s katerim je omogočeno prilagajanje višine vzmetenja za 10 mm in pomeni zmanjšanje upora ter izboljšanje stabilnosti pri visokih hitrostih. Biksenonski žarometi so nekoliko bolj zatemnjeni in jih je mogoče prilagajati (sistem PDLS), zaključni del športne izpušne cevi s črnimi zaključki pa zagotavlja specifičen zvok, ki povečuje užitek vožnje. Sedeži so športni, oblečeni v črno alkantaro, ki krasi tudi vratne panele, volan, prestavno ročico in ročico parkirne zavore.

Tudi okoljevarstveniki si lahko oddahnejo, saj pri Porscheju zagotavljajo, da emisije ne bodo povečane, temveč naj bi ostale na približno 202 g CO2 na prevožen kilometer podobno kot pri carrera S.

V prodajne salone pride porsche 911 carrera GTS, ki bo pravzaprav zapolnila praznino med modelom S in cestnim dirkalnikom GT3, novembra 2014. V Nemčiji bo najugodnejša različica stala 117.549 evrov.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,8
glasov 8
Komentarjev: 1
 
Muscular 14.10.2014 11:38:49
Kako bi js imel eno takšno , da bi imela takšen dober, drag in lep avto.:)
Več komentarjev