Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Je to najboljši avto na električni pogon - 2

Je to najboljši avtomobil na električni pogon?

U.K.
02. januar 2013, 08:12
4
Velikost pisave:

55-letni Kitajec je izdelal avtomobil, ki ga pravzaprav poganja veter. In v resnici gre za izjemno impresivno napravo.

Je to najboljši avto na električni pogon - 1
(Foto: Facebook)

Tang Džengping je kitajski kmetovalec, ki je izdelal avtomobil za pičlih 1.600 dolarjev (1.200 evrov), pri čemer obstaja možnost, da bo kmalu postal milijonar, če ga ne bosta uničili avtomobilska in naftna industrija.

Avtomobil poganja elektromotor, ki vsebuje baterije, ki jih polni veter iz ventilatorja na sprednjem delu avtomobila. Vsebuje tudi dve plošči, ki pretvarjata sončno energijo v električno in še dodatno polnita baterije. Dejansko se dva seta baterij polnita, medtem ko druga dva poganjata avtomobil. In ta lahko doseže hitrost do 140 kilometrov na uro.

Pri 60 kilometrih na uro naj bi vetrni generator proizvajal dovolj elektrike, da trikratno podaljša življenje baterije kot pri klasičnem električnem avtomobilu. Kljub temu ga je le treba znova napolniti, a le vsakih 48 ur. Žal tudi ni znano, kolikšen je neprekinjen domet avtomobila.
Res je, da nekateri ne verjamejo, da avtomobil v resnici deluje, da gre za potegavščino. Ampak če je video (in avtomobil) resničen, potem lahko korenito spremeni tehnologijo električnih avtomobilov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,5
glasovi 4
Komentarjev: 4
Sandi Sterkuš 02.01.2013 19:44:17
Ja, ja -veš da... Članek o takšnem avtu, ki ga akumulatorji poženejo do 40/uro, zatem pa preko vetrnic in zobnikov pelje naprej..., je bil 1980 v Nedeljskem. Jaz sem ga malo po svoje prepisal in dal kot domačo nalogo na temo Perpetum mobille. Smo zadevo predebatirali, preračunali.. in zadeva bi načeloma delovala. Če seveda zanemarimo en bistveni pogoj. To pa TRENJE.. Tako, da no way. Ni res.
301 18.01.2013 16:16:49
a da ste moral preračunat!?! no, en povprečno razgledan človek ne potrebuje računanja, da pride do te ugotovitve!
NeverJemi 22.01.2013 10:39:50
Kot bi se vsedel v jadrnico in se s pihanjem poganjal naprej.
sssoncekkk 17.10.2013 21:18:38
ni perpetuum.... ima veter iz ventilatorja(generator) in dve sončni plošči, lepo piše da trikratno podaljša življenje baterije kot pri klasičnem električnem avtomobilu torej podaljša domet....
Več komentarjev