Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Iztok Franko

Iztok Franko: Mladim ponuja nekaj, česar sam ni imel!

Nadja Jurca
07. februar 2018, 10:31
0
Velikost pisave:

Dirkanje ni tek, kjer preprosto vzameš športna oblačila, obuješ superge in si lahko že v akciji. V prvi vrsti potrebuješ dirkalnik, ki si ga marsikdo ne more privoščiti. Govorili smo z Iztokom Frankom, mladim dirkaškim navdušencem in ljubiteljem vsega, kar diši po bencinu, ki živi in dela v Dubaju in se je odločil mladim Slovencem ponuditi prav to, kar potrebujejo, če želijo dirkati: dirkalnik, opremo in znanje.

Iztok Franko

Iztok Franko je 30-letni Brežičan, ki si je kot otrok želel dirkati. »Sanjal sem o tem, kako postati voznik Formule 1, ampak tudi o drugih serijah. V srednji šoli sem se zelo navduševal nad turnimi in GT avtomobili,« pove. Zasvojenost z bencinom, avtomobili in dirkami ga je vodila od avtomobilističnega novinarstva do predstavnika za odnose z javnostmi dirkalnih moštev in vse do Dubaja, kjer je za tamkajšnje podjetje RAMY Automotive, ki se ukvarja s predelavo off-road vozil, začel delati kot marketing manager.

projekt Lets Race
(Foto: osebni arhiv)

A če bi imel kot otrok na voljo dirkalnik in ustrezno opremo, bi se njegova kariera najverjetneje odvijala nekoliko drugače. »Avtošport sedaj sicer veliko bolj poznam. Zakulisje slovenskega državnega prvenstva in Formule 1 imata nekaj skupnega ... Uspejo tisti, ki največ vložijo, ki največ tvegajo. Ne zgolj denar, ampak tudi znoj. Trenutno precej časa preživim v kartingu in spoznavam, kako pomemben je vsak odpeljan krog. Če bi kot otrok imel možnost nabiranja vseh teh kilometrov, bi vsekakor moja pot šla v drugo smer. Ampak to je zgolj če ... Realnost je druga. Raje se posvečam, kakšno je stanje sedaj in poskušam iti v smer, ki menim da je najboljša zame.«

Iz Slovenije v Dubaj novim izzivom naproti

Za odhod v Dubaj se je odločil, ker je začutil, da rabi nov izziv. »Da se naučim nekaj novega. In sem pristal na sipinah. Od nekdaj me je mikal marketing in na tem področju ustvarjam zadnja štiri leta. Nenehno moraš biti izviren in korak pred konkurenco. Pri podjetju, kjer sem zaposlen, sem si zadal določene cilje, ki jih bi rad dosegel do leta 2020. Trenutno kaže, da jih bom že skoraj dve leti pred mojim osebnim rokom.«

Prepričan je, da Dubaj v primerjavi s Slovenijo ponuja več možnosti. »Predvsem mentaliteto, da je vse mogoče,« pravi. »Da enostavno, če imaš idejo, verjameš vanjo, jo lahko dosežeš. Če ti ne bo uspelo, se boš veliko naučil iz tega in uporabil znanje ter nadgradil vse skupaj v kakšnem drugem projektu. V Sloveniji se prepogosto vse ustavi pri zgolj razmišljanju, saj le to razmišljanje prehitro pripelje do tega, da se zdi, da vse skupaj ne bo izvedljivo.«

Lani se je Franko udeležil tudi svoje prve 24-urne karting dirke, kjer se je pomeril z legendama, kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa. »Oba sta me, kot bi marsikdo tudi pričakoval, pustila daleč za seboj. To je zagotovo ena izmed življenjskih izkušenj, ki jo privoščim vsakomur, ki se je zaljubil v vztrajnostno dirkanje. Ne to, da si počasen, ampak da dirkaš,« pravi. V Dubaju se namerava udeležiti še kakšne vztrajnostne dirke z gokarti, ki so tam izjemno priljubljene. Dirkaške cilje ima tudi v Sloveniji, in sicer se želi letos udeležiti vsaj dveh 4-urnih dirk, če mu bo čas dopuščal.

Prav to, da namerava dirkati tudi v Sloveniji, je privedlo do zamisli, da ob tem nekaj ponudi še drugim v naši državici. Številni bi si pri nas namreč želeli dirkati, a nimajo te možnosti. Nimajo dirkalnika, nimajo opreme, nimajo strokovne pomoči. »Projekta Let's race sem se lotil tudi zato, da se avto ponudi v najem tudi ostalim, da ne bi stal pri miru večino dirkalne sezone,« pojasnjuje.

Pa je Slovenija zrela za svet dirk?

»Slovenija ima zelo ozek krog dirkačev, ki že dobro poznajo to sceno,« pravi. »Smo kot mala družina. Vsi se med seboj vsaj na videz ali po imenu poznamo. Upam, da je dovolj zrela,« Kot pojasnjuje, je projekt, če bo vse potekalo po načrtih, izjemna priložnost za vse mlade, ki si želijo vstopiti v svet dirk, saj bodo v zameno za ugoden znesek lahko sedli v zanje primeren dirkalnik in dobili napotke s strani izkušene dirkaške ekipe, ki bodo odlična popotnica v svet dirkanja. Njegov dirkalnik bo, kot pojasnjuje, namenjen za izjemno izenačeno pokalno tekmovanje, kjer je v ospredju voznik in ne tehnika. »Torej vsako, ki želi preveriti, če je iz pravega testa, bo imel sedaj to možnost,« pojasnjuje.

Adrifund.com - Racing Renault Twingo project from Iztok Franko on Vimeo.

Serijski avto bo dobil nov značaj

Kot pravi Iztok, bo dirkalnik izdelan na osnovi serijskega Renault Twinga, s pomočjo ekipe, ki v Sloveniji že predeluje vozila v dirkalnike, bodo poskrbeli, da bo dirkalnik varnostno in po standardih sestavljen. »Odstranili bomo vso odvečno težo, vgradili varnostno kletko, dirkaške sedeže, zamenjali armaturko z lažjo in preprostejšo, spremenili aerodinamiko, spremenili in izboljšali elektroniko ter prenose vozila, zamenjali izpuh in namestili dirkalne gume.« Sledijo testiranja in vse potrebne končne dodelave, nato pa bo dirkalnik ponudil v najem vsem željnim dirkanja.

Vsak lahko pomaga

Seveda tak podvig ni zastonj. Rešitev Iztok Franko vidi v platformi za množično financiranje, preko katere zbira sredstva za uresničitev ideje. Vsakdo lahko prispeva nekaj sredstev v zameno za določeno storitev, ki jo za nek znesek ponuja: nakup majice, vožnja z dirkalnikom, sponzorstvo, vztrajnostna dirka ... možnosti je ogromno, višine zneskov, ki jih lahko prispevate, pa različne. »Na voljo so tudi predhodne rezervacije dirkalnika za Sprint in vztrajnostne dirke. Za več informacij me lahko vsakdo kontaktira,« pravi Franko. Če bo vse potekalo po načrtih, bo že marca lahko izvedel testiranja in organiziral vožnje, nato pa bo mogoče najeti njegovega Twinga za track day-e, dirke, darilne vožnje ipd.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 0
Več komentarjev