Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

DCNS Barracuda

Še eno jedrsko so naročili

N.J.
15. maj 2018, 08:00
3
Velikost pisave:

Francija naj bi naročila še eno jedrsko jurišno podmornico, s katero bi se na misije lahko odpravili pripadniki njihove specialne enote.

Francozi so naročili še peto jedrsko jurišno podmornico Barracuda, so sporočili predstavniki francoskega obrambnega ministrstva. Francija ima sicer predviden nakup šestih takih podmornic. Za vseh 6 podmornic je francosko obrambno ministrstvo leta 2006 namenilo kar 7,9 milijarde evrov.

Admiral Christophe Prazuck, predstavnik francoske vojske, je že na zasedanju oktobra lani dejal, da pričakuje, da bo naročilo za peto jedrsko podmornico steklo še v letu 2018. Odločitev za naročilo petega primerka so tako sprejeli 2. maja na zasedanju, ki ga je vodila francoska obrambna ministrica Florence Parly, novico pa za javnost potrdili 7. maja. Prvo podmornico iz paketa šestih naj bi prejeli leta 2020, vseh šest naj bi imeli na razpolago do leta 2025. Barracudo, jurišno podmornico, ki bo uporabljala tudi tehnologijo strateških jedrskih podmornic, bodo opremili z balističnimi izstrelki in jo uporabljali za podvodne misije francoskih specialnih sil.

Barracuda ima v primerjavi s predhodnico Rubis jedrski reaktor s številnimi izboljšavami. Intervali vzdrževanja naj bi bili zdaj daljši, kar omogoča večjo razpoložljivost podmornice na morju. V primeru uprabe za posebne misije je v njej prostora za 12 pripadnikov specialne enote, medtem ko opremo prevaža v posebni mobilni enoti, pritrjeni na zadnji del.

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 3
Frane Šajn 15.05.2018 10:36:36
Macaron kaj nebi tega denarja raje ponudil revežem v Franciji. Česa se pa bojiš Ojdipus!
1918 15.05.2018 21:13:43
boji se jeznih narodov, ki jih je v preteklosti izkoriščal
Frane Šajn 20.05.2018 10:36:18
Res je !
Več komentarjev