Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

BMW i8 Roadster

Bmw-jev hibridni športni dirkalnik

L.P.
07. junij 2018, 09:36
0
Velikost pisave:

BMW i8 Roadster je prestižni hibridni športni avtomobil. Gre za dvosed, ki se lahko primerja s Porschejem 911 GT3 ND, Astonom Martinom V8 Vantahe in Audijem R8.

Embrace the elements. The #BMWi8 Roadster. @bmwi __________ BMW i8 Roadster Energy consumption in kWh/100km (combined): 14.5 kWh Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.0 CO2 emissions in g/km (combined): 46 g/km The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model. The values of the vehicles are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. [With respect to these vehicles, for vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.] The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification. For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

A post shared by BMW (@bmw) on

BMW i8 Roadster je avtomobil, ki ga je podjetje razvijalo dolgo časa. Ideja zanj je nastala že leta 2012, ko se je imenoval i8 spyder. Čeprav se je ime spremenilo, pa koncept ostaja enak.

Roadster je coupe. Ob užitku v hitri vožnji lahko spustite streho, ki se pospravi v zadnji del vozila.

Vozilo je narejeno iz karbona. 100 kilometrov na uro prevozi zgolj v 4,6 sekundah. Največja hitrost i8 Roadsterja je 250 kilometrov na uro. Z vožnjo, ki vsebuje le uporabo elektrike pa ta znaša 120 kilometrov na uro. i8 Roadster je izredno močan, saj ima 374 konjskih moči. Baterija se je izboljšala v primerjavi z BMW i8. Pri slednjem je zdržala le 37 kilometrov, Roadsterjeva pa je povečala doseg na 53.

Kombinirana poraba nakazuje na izjemno učinkovitost hibridnega sistema. Na 100 kilometrov porabi le 2,1 litra goriva, emisije CO2 pa spusti največ do 46 gramov na kilometer.

Notranjost Roadsterja pritegne pozornost. Najbolj drzna je oranžna verzija v kombinaciji s sivo in črno. Vse podatke v zvezi z vožnjo lahko spremljate na zaslonu na dotik. Ta prepoznava tudi glasovna sporočila, kaže vam zemljevid vožnje in druge koristne informacije, ki jih potrebujete za kvalitetno pot.

Kakor smo omenili v uvodu gre pri BMW i8 Roadsterju za prestižni rang avtomobila. Temu primerna je tudi cena, ki znaša več kot 142 tisoč evrov.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev