Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Bentley

To je doslej najhitrejši proizvodni Bentley

S.C.
11. januar 2017, 08:47
2
Velikost pisave:

Pri Bentleyu si niso mogli kaj, da ne bi tudi letos razveselili ljubiteljev te prestižne znamke z novim lepotcem – modelom Continental Supersports. Gre za bolj divjo različico, saj je to najbolj zmogljiv in najhitrejši proizvodni Bentley na svetu.

Bentley
(Foto: arhiv proizvajalca)

Na avtosalonu NAIAS 2017 so obiskovalci med drugim lahko uživali v predstavitvi novega lepotca prestižne britanske znamke. Bentley Continental Supersports, ki v hitrosti in zmogljivosti prekaša celo model Continental GT speed, se ponaša s 6,0-litrskim prisilno polnjenim motorjem W12 z dvema polnilnikoma, ki proizvede kar 522 kW (710 KM) moči in 1.017 Nm navora. Tako do stotice pospeši v 3,5 sekunde, doseže pa hitrost 336 km/h. Če se je komu zazdelo, da omenjene številke niso nič posebnega, je vredno omeniti, da 'lepotec' z vso opremo in prestižnimi dodatki tehta kar 2.280 kilogramov.

Novemu superšportniku so proizvajalci poleg nekaj sprememb na motorju dodali še nov osemstopenjski samodejni menjalnik, opremili pa so ga tudi s 16-palčnimi keramičnimi zavorami spredaj in 14-palčnimi zadaj. Kupec se lahko odloči za lahka kovana platišča ter izpušni sistem iz titana. K večji zmogljivosti motorja pripomorejo spremenjen hladilni sistem, dva nova in zmogljivejša turbopolnilnika ter nova motorna gred.

Ljubitelje jeklenih konjičkov zgoraj brez pa bo zagotovo navdušila različica Continental Convertible, ki sicer zaradi dodatnih 175 kg obtežitev lahko doseže hitrost 'samo' 330 km/h, do stotice pa pospeši v 3,9 sekunde. Oba modela sta opremljena z 90-litrskim rezervoarjem, povprečna poraba pa znaša 15,7 oziroma 15,9 litra.

Če vas je zamikalo, da bi si omislili novo popestritev v vaši garaži, boste morali kar globoko seči v žep, saj naj bi za kupeja želeli kar 277.000 evrov oziroma z dodatki še kar nekaj tisočakov več, za kabrioleta pa 304.000 evrov. Naročila bodo začeli sprejemati še ta mesec.

Bentley
(Foto: arhiv proizvajalca)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
BMWmunja 14.01.2017 23:05:41
Čudovit avto, le da bi meni ustrezal bolj atmosferski motor s kakimi 10 litri prostornine in magari z 10 cilindri. Sicer pa bi mu jaz raje dodal pri "zgolj" 6 litrih kompresor. Avtomobilu tega razreda bi se mnogo bolj podal kot pa neka puhala, ki delujejo neenakomerno in imajo turbo luknjo.
 
lemondrink 11.01.2017 11:08:56
Kje lahko naročim?
Več komentarjev