Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Audi

Audi zaradi prevare vpoklical dodatnih 130.000 dizelskih avtomobilov

STA / N.J.
22. januar 2018, 11:03
2
Velikost pisave:

Nemški avtomobilski proizvajalec Audi bo moral po nalogu oblasti zaradi nepravilnosti pri merjenju izpušnih plinov vpoklicati dodatnih 130.000 avtomobilov z dizelskim motorjem. Tokrat gre za močnejše motorje v6, v katerih so preiskovalci odkrili "nedopustne naprave za izklop sistema", je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah nemškega ministrstva za promet gre za motorje v nekaterih modelih a4, a5, a6, a7, a8, q5, sq5 in q7, ki jih je Audi prodajal kot ustrezne emisijskemu standardu euro 6.

Odpoklic je le še eden od mnogih v aferi dieselgate, ki je izbruhnila septembra 2015, ko so v Volkswagnu, katerega del je tudi Audi, priznali, da so v 11 milijonov vozil po vsem svetu vgradili programsko opremo, ki je na testih prikazovala nižje vrednosti izpušnih plinov. Prevaro so razkrile ameriške oblasti.

Tudi Audi je moral že prej odpoklicati nekatera vozila. Lani poleti pa jih je 850.000 odpoklical prostovoljno, da bi jim zagotovil brezplačno nadgradnjo programske opreme, s katero naj bi se raven emisij v dejanskih voznih pogojih izboljšala.

Takrat je šlo poleg motorjev z osmimi valji prav za različice v6 tdi, kar je po navedbah nekaterih poznavalcev povečalo dvom v ustreznost posodobitev programske opreme.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 2
 
BŠK 25.01.2018 15:51:40
Vsako kreljanje nekaj stane in se plača, meddrugim tudi to
 
DeBill 22.01.2018 13:54:16
a nebi tale VAG že pocolal pa razdelil, da ne bodo bube šva-be vse posral pa uničl
Več komentarjev