Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Kahn Design Flying Huntsman 6X6

6-kolesna pošast dobila 'piko na i'

N.J.
17. januar 2018, 08:06
4
Velikost pisave:

Kahn design, eno največjih podjetij na svetu, ki se ukvarja s predelavami avtomobilov, pripravlja novo poslastico. Njihova nova 6-kolesna pošast bo dobila še platneno streho.

Flying huntsman 6x6, katerega osnova je Land Rover Defender, je že sam po sebi avtomobil, ki pritegne. In kaj bi lahko pri Kahn Design še dodali, da bi bil avtomobil še bolj popoln? Podaljšanje že tako dolgega vozila bi bilo nesmiselno, povečanje zmogljivosti že tako vrhunskega 6,2-litrskega General Motorsovega V8 motorja, ki razvije moč 430 'konjev' (320 kW) tudi, tako da so se domislili estetske spremembe, ki daje svežino in še bolj avanturistični duh – dodali so zložljivo streho, ki bo potnikom na zadnji klopi odpirala pogled v nebo. Streho bo mogoče odpreti oziroma zapreti s pritiskom na gumb.

Potniki v prvi in drugi vrsti bodo še vedno sedeli v kabini pod jekleno streho. Drugih podrobnosti zaenkrat ne razkrivajo. Po slikah sodeč dodajajo zračne reže na sprednjih blatnikih, stranski stopnici. V primerjavi z osnovnim defenderjem ima flying huntsman 6x6 nekoliko podaljšano in dodelano prednjo masko, dodaten par koles, ki podaljšuje vozilo za 1,2 metra, čemur so morali seveda prilagoditi tudi karoserijo, ter agresivnejši odbijač.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 4
Komentarjev: 4
Rafaeluss 25.01.2018 16:49:51
Kje se v Sloveniji prodaja, grem po pokojnino za 200 let, bo glih dost :)
 
BŠK 18.01.2018 08:22:38
Kaj ti bo omenjeno vozilo, če se nimaš kje iti offroada in nisi vojak? A niso LandRover Defender prenehali izdelovali?
FesterAdams 18.01.2018 11:31:45
Pojma nimam, a zdi se nefer, kako se določeni industrijalci trudijo zmanjšati neekološko delovanje avtomobilske industrije na tem področju, drugi pa v posmeh temu še vedno delajo skrajno potratne avte za posvečene, ki jim itak nihče na svetu nič ne more.
Ferdo Crni 18.01.2018 13:47:23
Ta avtomobil je izključno namenjen puščavskim šejkom (ZAE, Quvait, Qatar, SA.....). Tam je pravi fetiš furati se po sipinah s čim večjo in zmogljivejšo mašino.
Več komentarjev