Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Težave

Ženske imajo vse manjšo željo po seksu

S.C.
02. januar 2013, 08:10
4
Velikost pisave:

Glede na to, da seks že dolgo ni več tabu tema in so tako moški kot ženske veliko bolj odprti in pogumni, ko tema nanese na spolnost, bi pričakovali, da je posledično tudi sam libido vse večji. A številne raziskave kažejo, da so predvsem ženske tiste, ki jim je vedno manj do seksa.

Seks za eno noč
(Foto: iStockphoto)

Številne študije iz Evrope in ZDA, ki so vključevale na tisoče žensk vseh starosti, dokazujejo, da jih je od 30 do 50 odstotkov več kot enkrat v življenju daljše obdobje občutilo popolno nezainteresiranost za spolnost oziroma drugače povedano, seks je bil na dnu seznama njihovih prioritet in želja. Spet nekaj drugih anket je razkrilo, da več kot tretjina predstavnic nežnejšega spola med seksom s partnerjem ne doživlja orgazma in ga niti ne pričakuje, za nekatere je spolni odnos celo boleč in se mu zato izogibajo.

Razlogov za upad želje po spolnosti pri ženskah je več, tako fizičnih, psiholoških kot tudi socialnih, a kljub temu s strani stroke še niso dovolj raziskani in razumljeni. Rezultat je vedno enak, dolgoročna nezainteresiranost za seks prej ali slej skrha partnerski odnos, zato je treba stvar vzeti v roke in težavo rešiti.

Na željo po seksu vpliva upad testosterona

Morda boste presenečeni, toda testosteron ni samo moški hormon. Zdrava mlada ženska ima namreč v svojem telesu kar desetkrat več testosterona kot estrogena, padec le tega pa lahko vpliva na razpoloženje, pomanjkanje energije in tudi zmanjšanje želje po seksu. Zadevo še poslabša vsakdanji stres, znano je namreč, da je ravno stres glavni krivec za zmanjšano proizvodnjo testosterona.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,2
glasov 6
Komentarjev: 4
 
G8J 06.01.2013 18:30:28
Brezvezen naslov, ker ponovnotoplo vod odkrivajo
To počasi postaja privilegij bogatih, samo tem lolekom na 24ur.com to dopovedati je kot da bi govoril steni
 
bingo 1 04.01.2013 07:28:23
Boge ženske imajo manjšo željo po sexu ker delajo v tri izmene in je vse manj denarja pač je denar zadeva katera se vtika pri moških kot pri žensk,škoda vse je v denarju--------------------------------------------bingo x Ljubljana---------------------------------------------
 
twirago 03.01.2013 02:54:33
zadnjič mi je frend pravil da kako ga je ena prosila namesto seksa je mogel bičati po hrptu !
 
stella83 02.01.2013 22:47:45
Ne vem med kakšnimi ženskami so delali te študije, ampak se definitivno ne strinjam z naslovom :)
Več komentarjev