Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Terminator (Schwarzenegger)

Seks, zapor in nasilje: To so manj znana dejstva o Schwarzeneggerju

N.J.
01. avgust 2017, 14:44
Velikost pisave:

Nekdanji bodybuilder, guverner Kalifornije, hollywoodski igralec in v Avstriji rojeni Arnold Schwarzenegger, je dopolnil 70 let. Ima 4 otroke z Mario Shriver, nato pa je spočel otroka še s hišno služkinjo, zaradi česar se je po 25 letih zakona leta 2011 ločil.

Arnold Schwarzenegger - 15
(Foto: anorak.co.uk)

Schwarzenegger se je rodil v avstrijskem mestu Thal v bližini Gradca. V mladosti se je ukvarjal z oblikovanjem telesa, t. i. bodybuildingom, in osvojil številne naslove. Med drugim je postal mister univerzum. Ob koncu 60. let minulega stoletja se je odpravil v ZDA, kjer je zaključil študij ekonomije.

Leta 1970 je debitiral kot igralec v filmu Herkul v New Yorku, prvi večji uspeh pa je dosegel leta 1977, ko se je pojavil v dokumentarnem filmu o bodybuilderjih.

Njegova zlata leta so bila 80., ko je zaradi markantne postave postal superzvezdnik znanstvenofantastičnih in akcijskih filmov. Najbolj znan pa je še danes po vlogah v dveh filmih o barbaru Konanu ter v več Terminatorjih. Med kultnimi sta še njegovi vlogi v Predatorju in Komandosu, nastopil pa je tudi v nekaj komedijah, kot sta Dvojčka in Junior.

Arnold Schwarzenegger
(Foto: AP)

Igralec se je na neki točki podal v politične vode in bil dva mandata guverner Kalifornije. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je Schwarzenegger nekoč povedal, da ima rad politiko: "Vpliv, ki ga lahko imajo tvoje politične poteze na življenja posameznikov, je neverjeten. Rad sem bil v stiku z volivci. (...) Všeč se mi je bilo elegantno obleči in se vsak dan odpraviti v službo, ustrezno odraslemu." Po svoji politični izkušnji je Schwarzenegger mislil, da se ne bo vrnil k svetu filma. Spominjal se je, da je nekoč kot guverner na snemanju videl Toma Cruisea, kako v akcijskem prizoru visi z glavo navzdol in si je mislil, da sam tega res ne bo več počel. A ga je nato prevzela nostalgija in se je vrnil pred kamere v filmu Zadnja bitka v režiji Kima Jee-woona. Temu so med drugim sledili Plačanci 3, Terminator Genisys in Maščevanje. Trenutno sodeluje pri četrtem delu Plačancev.

"Filmski svet je zame kot droga. Zasvojen sem z njim. Ko se vrneš na sceno, se zaveš, kako je to v resnici zabavno," je povedal igralec, ki še ne razmišlja o pokoju. Še vedno se počuti poln energije in se zaveda, da je pri 70 letih v boljši fizični kondiciji, kot marsikateri mlajši moški.

Kljub vsemu pa se prav tako ni popolnoma odpovedal politiki in velja za enega glavnih kritikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Marca letos je portal politico.com poročal, da razmišlja o politični karieri v Washingtonu in položaju v senatu na volitvah leta 2018. Republikanec Schwarzenegger naj bi se podal v neodvisno kandidaturo.

Igralec je sicer oče petih otrok. Štirje – Katherine, Christina, Patrick in Christopher – so se mu rodili v zakonu z Mario Shriver, od katere se je ločil leta 2011, ko je prišlo na dan, da je oče sinu nekdanje družinske hišne pomočnice Josephu Baeni.

Terminator (Arnold Schwarzenegger)
(Foto: arhiv filma)

Pred vami je še 10 manj znanih dejstev o Schwarzeneggerju

Trudi se seksati 5-krat dnevno

Leta 2013 so bili svetovni mediji polni zgodb o spolnih navadah Schwarzenegerja. Njegov prijatelj Tom Arnold je tedaj izjavil, da Schwarzenegger seksa po petkrat dnevno, da ohranja svojo formo. 5-krat dnevno naj bi bilo zanj optimalno, za kar naj bi skrbel cel harem deklet.

Oče ga je tepel

Njegov oče je bil nekoč član nacistične stranke, nato pa delal na policijski postaji. O Arnolda in njegovega brata naj bi bil zelo strog, če nista ubogala, ju je tepel s šibo, pasom, vlekel za lase ... Med tepežem si je govoril, da bo hitro mimo, ker se bo odselil ter postal bogat in slaven. In uspelo mu je.

Bil je v zaporu

Medtem ko je služil avstrijski vojski, je prebegnil, da se je lahko udeležil tekmovanja v bodybuildingu, Mr. Evrope. Za kazen je moral za 3 dni v vojaški zapor, a so mu nato njegovi poveljniki izkazali vse spoštovanje in mu omogočili treninge in ustrezno prehrano. V enem letu je pridelal okoli 11 kg mišične mase in kasneje osvojil še številne nazive na tekmovanjih Mr. Olympia, Mr. Universe in postal eden najbolj znanih bodybuilderjev na svetu.

Jemal je steroide

Anabolike naj bi užival v sedemdesetih letih, ko njihova uporaba pravzaprav še ni bila prepovedana. »Morate narediti vse, kar je mogoče, da lahko premagate konkurenco,« je tedaj izjavil. Kasneje je uživanje danes prepovedanih substanc priznal in dodal, da mu ni žal.

Preteklost, ki bi jo verjetno raje izbrisal ...

Silvester Stallone nima težav s tem, da prizna, da je začel svojo igralsko kariero v porničih. Pri Schwarzeneggerju se je zgodba odvijala podobno, a hkrati povsem drugače. V rdečih medijih je pristal 'po pomoti'. V 70-ih letih naj bi poziral za gejevsko revijo After Dark, kmalu bi se pojavil tudi v porno filmu. Eden izmed prijateljev naj bi ga snemal med dvigovanjem uteži, domnevno za dokumentarec, na kar je Arnold pristal, a naj bi nato spoznal, da je imel 'prijatelj' druge namene in je zahteval, da se njegovih posnetkov ne uporabi. Sodeloval je tudi v oddaji za zmenkarije.

Arnold Schwarzenegger
(Foto: gaywavw.it)

Ljubezen do avtomobilov

Arnold Schwarzenegger je prvi vozil Humveeja kot osebni avto. Ta za vojsko izdelana vozila namreč prej niso bila izdelana za civilno rabo, ker pa je Schwarzenegger tako močno pritiskal na AM General, so začeli izdelovati Humvee-je za civilno rabo, poimenovane Hummer.

Meso in še enkrat meso ...

Meso je ena glavnih sestavin vsakega Schwarzeneggerjevega obroka. Najraje si privošči biftek. Njegov 'standard' naj bi bil okoli 2 grama beljakovin na kilogram telesne teže.

Plastične operacije

Bilo je veliko namigovanj, češ da so na njegovem obrazu opravili že več posegov – od liftinga do umetnih ličnic, a menda nič od tega ni res. Prestal j operacijo na srcu, na obrazu pa naj bi mu popravili čeljust (jo pomaknili nekoliko nazaj),

Najljubša vloga

Terminator? Predator? Vloga v kakšnem drugem akcijskem filmu? Ne, njemu najbolj pri srcu je bila, kot je dejal v enem izmed intervjujev, vloga v filmu Policaj iz vrtca (Kindergarten Cop).

Kritik ne posluša

V intervjuju, ki so ga objavili v Wall Street Journal, se je Arnold pohvalil, da je utišal vse, ki so ga kritizirali na začetku kariere. Govorili so mu, naj si spremeni ime, ker si je njegovega težko zapomniti, da ne bo nikoli uspešen zaradi naglas. Tretja najpogostejša kritika naj bi bila, da ima preveč 'nabildano' telo in da zaradi tega ne bo dobil vlog. No, moti so se. Vse te tri stvari so zdaj pravzaprav njegov zaščitni znak.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,3
glasov 10