Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
novoletna zabava

Da letošnja novoletna zabava ne bo zadnja v tej službi ...

N.J.
04. december 2017, 08:10
1
Velikost pisave:

Zdaj je čas, ko si marsikateri kolektiv privošči novoletno zabavo. A četudi gre za zabavo, ne pozabite, da so tam tudi ljudje, ki krojijo vašo usodo in zato upoštevanje nekaterihll pravil obnašanja verjetno ne bo odveč. Saj se ne bi radi zamerili šefu ali sodelavki v najbolj prazničnem delu leta, kajne?

službena zabava
(Foto: iStockphoto)

Nekaj kozarčkov alkohola, sproščena družba in kaj hitro lahko rečemo ali storimo kaj neprimernega in prekoračimo mejo dobrega okusa. Pred vami je 10 zlatih pravil obnašanja na službenih (novoletnih) zabavah.

1. Alkohol
Alkohol zmanjša sposobnosti presoje in dvigne samozavest – v slabem pomenu besede. Pod vplivom alkohola marsikdo kaj reče ali stori, kar sicer ne bi. Saj si ne želite, da bi se to zgodilo prav v družbi vaših sodelavcev, kajne? Bodite bolj previdni, uživajte dovolj vode. In četudi se vas alkohol malce prime, poskusite to prikriti.

službena zabava
(Foto: iStockphoto)

2. To ni zabava za samske
Čeprav ste morda samski in vam je katera od sodelavk neizmerno všeč ... raje najprej dobro premislite, če si resnično želite afere s sodelavko. Morda se vam bo v soju luči in pod vplivom alkohola zdela še bolj privlačna, a če se res spustite v to, se prej prepričajte, da si ne boste nakopali prevelikih težav, sploh če imate v mislih afero za eno noč. Le kdo bi si želel, da bi sodelavka v naslednjih dneh jokala po službenih hodnikih?

3. Flirtajte diskretno
Nič ni narobe, če se s kom spogledujete, a če že, počnite to na diskreten način. Naj ne pride do tega, da se bodo kakšen dan kasneje sodelavke pogovarjale in ugotovile, da ste vse 'oblajali' na enak način ...

obnašanje v službi
(Foto: iStockphoto)

4. Obleka naredi človeka ...

Če je kaj, česar ne bi obleki za v službo ... ne oblecite niti za na službeno zabavo! Bodite sicer malce bolj slavnostni ali pa bolj sproščeni, če bo zabava v takem duhu, športne hlače in teniske naj vas raje počakajo doma. No, če le ne greste na kakšen športni dogodek.

5. Naj ne popustijo zavore
Na službenih zabavah se pogosto pogovarjamo o stvareh, o katerih v službi ne razpravljamo. A vseeno ne pozabite, kdo so ljudje okoli vas. Saj si ne želite, da bi se po pisarni šušljalo, kakšne hlačke nosi vaša draga in kaj vse ste počeli kot otrok?

6. Šale: da ali ne?
Seveda, kakšno šalo z veseljem povejte, a pazite, da ne bo preveč neokusna in žaljiva. Preveč umazane ali rasistične raje pustite za ožji krog prijateljev.

7. Preklinjanje
Normalno je, da odrasli bolj ali manj preklinjamo, čeprav se vsi strinjamo, da to ni lepo. Vseeno pazite, da ne boste preveč prostaški.

novoletna zabava

8. Ne obrekujte!
Nihče ne mara, da se o njem govori za hrbtom. Če nekoga ni na službeni zabavi, to ne pomeni, da lahko o njem govorite, kar vam paše. Vsaka novica lahko kar hitro zaokroži, ljudi, ki obrekujejo, pa le malo kdo mara.

9. Nepovabljeni naj ne pridejo
Če ste povabljeni vi in ne tudi vaš partner ali pa vaš prijatelj/ica, potem pojdite sami. Če vaša draga ne razume, da morate iti sami, potem je to njen problem. Če si boste tako nakopali težave, pa raje premislite, ali bi sploh šli ... Vedno lahko najdete kak primeren izgovor.

10. Ne podcenjujte prijateljevega obnašanja
Saj poznate rek 'povej mi, s kom si, in povem ti, kdo si'? Če je dovoljeno na zabavo pripeljati prijatelja, dekle, pazite, da boste izbrali primerno družbo. Vaš gost oziroma gostja bo moral/a upoštevati pravila, ki veljajo za vas. Če že vnaprej veste, da je neobvladljiv/a pri uživanju alkohola ali noro pleše z vsakim/o, ki gre mimo, potem raje dvakrat premislite, ali se zabave vseeno ne bi raje udeležili sami.

Novoletna zabava
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 1
 
tmarjan24 04.01.2018 18:00:51
takojšnje posojilo Prejemajte posojilo od 5.000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in ki traja od 1 do 30 let. Resne in zanesljive ponudbe o varnosti. E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291
Več komentarjev