Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Philips TV Ambilight - 1

To je vse, kar rabite!

N.J.
15. december 2017, 08:05
Velikost pisave:

Vsak večer začnete gledati film, ki je po vseh standardih izjemen. Če televizijo gledate v trdi temi, po nekaj minutah zaspite, ker so vaše oči nenadoma zelo utrujene, pa tudi film vas nekako ne prepriča. Ob prižgani luči vam vse blešči in postanete živčni, televizor ugasnete in greste spat. Imamo rešitev, s katero obljubljamo, da filma ne boste le pogledali, temveč ga boste celo začutili.

Philips TV Ambilight - 4
(Foto: arhiv proizvajalca)

Težko je doma ustvariti takšno vzdušje, kot ga imamo, ko nek film gledamo v kino dvorani. Lahko imamo v rokah kokice in kolo, ob sebi svojo drago, nastavimo zvočnike dovolj naglas, da poskočimo ob vsakem poku, a brez prave slike to preprosto ni to. Rešitev za to so televizorji, ki s pomočjo posebne tehnologije vašemu televizorju dodajo še eno dimenzijo. Tehnologija Ambilight je tista, ki svetlobo s strani televizorja oddaja na steno in tako dogajanje z zaslona na prefinjen način razširi v prostor in daje občutek, da se vse skupaj dogaja pri vas, v vaši dnevni sobi. Dogajanje se prek pametne LED-osvetlitve na steno in v vaš prostor širi v resničnem času in tako omogoča, da film ali serijo ne le gledate, ampak tudi začutite.

Philipsovi televizorji imajo Ambilight lahko na dveh straneh, kar je primerno za manjše prostore, na treh straneh, kar je odlično za tiste, ki imajo televizorje v večjih prostorih, kar ustvarja posebno vzdušje, ko imamo televizor nameščen na steni ali na stojalu. Najbolje je, če je stena za televizorjem bela, televizor naj bo od stene oddaljen približno 15 centimetrov, okoli njega pa naj bo dovolj prostora brez pohištva, da se bo svetloba lepo razlivala.

Lepo na pogled in dobro za oči

S tem, ko se slika z zaslona nežno širi v prostor, je gledalec deležen veliko bolj intenzivne izkušnje, pri tem pa oči niso obremenjene kot tedaj, ko nekaj gleda na običajnem televizorju. Naenkrat ni več hitrega bliskanja v prostoru, temveč so prehodi mehkejši in za zenico manj obremenjujoči. Prav tako ni več ostrega roba med sliko in temnim ozadjem. Tehnologija uravnava raven svetlosti v prostoru, poleg tega pa lahko izklopimo tudi vsa druga svetila in celo prihranimo pri energiji.

Prilagajajte ga razpoloženju

Če morda v nekem trenutku niste razpoloženi za toliko barv, lahko med nastavitvami izbirate med različnimi načini. V načinu (angl. mode) statično televizor predvaja le enobarvni svetlobni sij, pri načinu sproščeno projecira nežno pisano svetlobo, ki sledi dogajanju na zaslonu, pristno pa hitro in natančno sledi posameznim posnetkom.

Philips TV Ambilight - 2
(Foto: arhiv proizvajalca)

Lahko izberete način glasba in tako svetloba sledi rimu in melodiji glasbe ali zvoka, ki jo predvajate v aplikaciji, izvrstno se obnese tudi, kadar predvajate posnetek s koncerta. Način omogoča, da glasbe ne le slišite, ampak jo tudi vidite oziroma doživite.

Pri načinu igre omogočite, da se dogajanje z zaslona še bolj hitro in intenzivno razširi v prostor. Vsaka akcija se bo zdela še bolj resnična in vaša dnevna soba bo postala vaš novi virtualni igričarski svet.

Za romantično vzdušje

Če si želite le pričarati čarobni ambient, a vam ni do gledanja televizije, potem imate s televizorji Philips tudi to možnost. Nastavite lahko, da Ambilight osvetljuje prostor, čeprav je televizor ugasnjen. Izberete lahko med različnimi barvami in tako svetlobo v prostoru prilagodite svojemu razpoloženju.

Namig za romantike

Če si želite v zimskih večerih doma pričarati čarobno vzdušje, lahko, na primer, preko aplikacij kot je YouTube, poiščete posnetek ognja, poslušate njegovo prasketanje, Ambilight pa bo dogajanje prenesel v vaš prostor in poskrbel za občutek pravega kamina.

Poglobljeno doživetje za vas in vaše najbližje

December je čas obdarovanja, čas ko si med seboj pomagamo, nazdravimo s prijatelji, obiščemo vse, ki jih med letom nismo utegnili obiskati in čas, ko si voščimo le najboljše. Gledanje televizije zvečer predstavlja del rutine, to je čas, ko se 'odklopimo', pozabimo na vsakodnevne skrbi in uživamo v priljubljeni seriji oziroma si ogledamo dober film sami, v družbi prijateljev ali z boljšo polovico. Tehnologija Ambilight pa poskrbi, da vse to doživimo še bolj intenzivno in poglobljeno.

Potegujte se za televizor z Ambilightom

Vse do 20. decembra 2017 na Facebook profilu Philips TV poteka nagradna igra za Philipsov televizor 49PUS7502. Sodelujte tudi vi - morda pa bo sreča na vaši strani!

Philips TV Ambilight - 3
(Foto: arhiv proizvajalca)

Sponzorirana vsebina

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,0
glasov 8