Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Vojska in droni

Vojska nad drone z mikrovalovnimi topovi 

U.K.
09. avgust 2018, 07:57
0
Velikost pisave:

Topove bodo lahko inštalirali na letala in z njimi uničevali brezpilotna letala. 

Ameriška vojska ima načrt, kako se spopasti z brezpilotnimi letali in droni. Kupili bodo več topov, ki so jih izdelali pi Lockheed Martin. Topovi ‘streljajo’ mikrovalove, s katerimi lahko onemogočijo brezpilotna letala vseh vrst.  

Ameriška vojska se je za to odločila po tem, ko naj bi teroristi poskušali umoriti venezuelskega predsednika Nicolasa Madura. Nad predsednika so storilci poslali dva drona, ki sta imela pri sebi eksploziv C4. Venezuelske varnostne sile so sicer drona preprosto sestrelili. Droni predstavljajo resno grožnjo tudi letalskemu prometu in v nekaj primerih je skoraj prišlo do trčenj s komercialnimi letali, kar bi se lahko končalo katastrofalno. Topovi so nastali kot del projekta SHiELD, ki ga pri Lockheedu razvijajo za uničevanje raket. Drone bi lahko ustavili tudi tako, da bi presekali povezavo med letalom in operaterjem. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev