Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Bill Gates

Top 5 najbogatejših tehnoloških poslovnežev

L.P.
13. junij 2018, 09:17
0
Velikost pisave:

Tehnologija je v današnjem svetu v močnem razvoju. Podjetja, ki se s tem ukvarjajo, služijo veliko denarja. Zbrali smo top pet najbogatejših poslovnežev, ki vodijo znana tehnološka podjetja.

Larry Page

Page skrbi za partnersko podjetje Googla Alphabet. Slednje ima v lasti tudi mobilni sistem Android in znamko Nest, ki se osredotoča na pametne domove. Leta 1998 je s Sergeyem Brinom ustanovil Google. Skupaj sta do leta 2001 vodila podjetje. Aprila 2011 je Page znova prevzel vlogo izvršnega direktorja Googla. V lasti ima več kot 44 milijard evrov.

#Google #larrypage

A post shared by larry page (@larrypageofficial) on

Larry Ellison

Ellison je leta 1977 soustanovil podjetje Oracle, ki se ukvarja s proizvodnjo programske opreme. Vlogi direktorja se je odpovedal leta 2014, še vedno pa je prisoten v upravnem odboru podjetja. Opravlja tudi delo vodje tehnološkega oddelka. Ellison je lastnik skoraj 50 milijard evrov.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je leta 2004 skupaj s štirimi kolegi ustanovil družbeno omrežje Facebook. Podjetje vodi od začetka. Na brezplačni platformi je trenutno več kot dve milijardi uporabnikov. Zuckerberg pa je lastnik 17 odstotkov vseh Facebookovih delnic. Njegovo skupno premoženje znaša več kot 60 milijard evrov.

Mark Zuckerberg
(Foto: AP)

Bill Gates

Bill Gates trenutno vodi fundacijo Billa in Melinde Gate. Gre za največjo zasebno filantropsko organizacijo na svetu. Najbolj znan pa je kot soustanovitelj Microsofta, ki ga je leta 1975 soustvaril skupaj s Paulom Allenom. Gates je še vedno član upravnega odbora podjetja. Soustanovitelj Microsofta ima v lasti le en odstotek delnic podjetja. Kljub temu je lastnik skoraj 79 milijard evrov.

Bill Gates
(Foto: AP)

Jeff Bezos

Jeff Bezos, ki je leta 1994 ustvaril Amazon praktično v svoji garaži, ima na bančnem računu več kot 117 milijard evrov. S tem je tudi najbogatejši človek na svetu. Bezos ima v lasti tudi ameriški časopis The Washingtop Post, ki ga je leta 2013 odkupil za skoraj 212 milijonov evrov.

Jeff Bezos
(Foto: AP)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev