Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Nuro - 2

To je popolnoma avtonomno dostavno vozilo

N.J.
21. februar 2018, 07:46
0
Velikost pisave:

Nuro je popolnoma avtonomno dostavno vozilo, ki so ga izdelali nekdanji Googlovi inženirji.

Nuro - 3
(Foto: Profimedia)

Nuro je plod dela ameriških inženirjev in je izdelan za dostavo recimo vrečk iz trgovine, cvetja, hrane iz restavracij ipd. Izdelani delujoči prototip zazna, katera luč na semaforju je prižgana, prav tako zaznava druge udeležence v prometu, pešce pred vozilom in tudi za ovinkom.

Nuro - 2
(Foto: Profimedia)

Podjetje, ki stoji za vozilom Nuro, so ustanovili nekdanja Googlova inženirja, ki sta soustvarjala tudi vozilo Waymo, Dave Ferguson in Jiajun Zhu, ostali člani pa prihajajo iz Applove ekipe, iz taksi podjetja Uber, Tesle in General Motorsa. Izdelovali so ga na osnovi znanja in izkušenj, in sicer so se mu posvečali dobrih 18 mesecev. Rezultat je popolnoma avtonomno vozilo, ki, kot pravijo avtorji, združuje vso najsodobnejšo tehnologijo, po drugi strani pa ne spreminja načina dela s strankami. Nuro ima sorazmerno velik prtljažni prostor, kar omogoča dostavo več strankam tekom ene vožnje. Namenjen je za poslovne dostave, izmenjave med sosedi, znotraj soseske. Zaradi vse vgrajene tehnologije naj bi bil eden najbolj varnih vozil na cesti.

Nuro - 1
(Foto: Profimedia)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev