Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

varanje - 1

Tako vas ne bo zalotila

N.J.
14. julij 2017, 08:06
4
Velikost pisave:

Saj ne spodbujamo takšnega vedenja, a vsi smo krvavi pod kožo in poleti, ko hormoni radi podivjajo, je pač tako, da so ljubezenske afere bolj pogoste. Če ne želite, da vas vaša draga prehitro razkrinka, potem poskrbite vsaj za osnove – in dobro brišite sledi.

Komunikacija še zdaleč ne poteka več le prek navadnih telefonskih klicev. Elektronska sporočila so tudi že rahlo preživeta. Zdaj se najpogosteje pač komunicira preko različnih aplikacij, med drugim preko WhatsApp, Viber, Messenger ... In da se vam slučajno ne zgodi, da pozabite zbrisati sporočilca, za katera morda ne želite, da bi jih kdo po naključju odkril na vaši napravi, potem poskrbite za 'varnost'. Ne le v primeru varanja – tudi tedaj, ko nekomu razkrivate zaupne podatke, ko pripravljate presenečenje, skrivno zabavo ... v vseh primerih, ko ne želite, da bi se kdaj izvedelo, kaj ste komu pošiljali, poskrbite, da bodo tajna sporočila zares ... tajna.

Vaša sporočila so sicer menda že tako na varnem in če imate napravo zaklenjeno, potem se do njih praktično nihče ne more dokopati. Razen če ...

varanje - 2
(Foto: iStock)

Skriti pogovor

Če ste v strahu, da vam lahko draga bere sporočila preko drugih naprav, medtem ko vi klepetate po telefonu, potem tako pri Viberju kot Messengerju lahko izberete možnost skritega pogovora.

Tak pogovor je kodiran na točno določeno napravo, kar pomeni, da če ste recimo prijavljeni tudi na domačem računalniku in tablici, na telefonu pa izberete skrivni pogovor, se na računalniku in tablici ne bo pokazalo pojavno okno, ko vam bo oseba, s katero imate skriti pogovor, pisala.

Pri Viberju imate tudi možnost, da običajni pogovor skrijete. Držite prst nekaj časa na določenem pogovoru. Pokažejo se vam tri možnosti: da pogovor izbrišete, lahko ga pripnete na vrh, lahko pa skrijete. Če izberete zadnjo možnost, boste do tega pogovora lahko dostopali le, če boste vtipkali pin.

Brišite, brišite

Kaj pa če draga razkrinka vaše geslo ali še huje - vas prisili, da napravo odklenete vpričo nje? Bi vas zagrabila panika, saj imate vsa skrivna sporočila shranjena? Potem obstaja še eno 'varovalo'.

Pri vsakem sporočilu v skrivnem pogovoru lahko nastavite, da se samodejno zbriše po preteku določnega časa. Izbirate lahko med različnimi intervali – od nekaj sekund do enega dneva. Če se bodo sporočila samodejno brisala, potem vas res nima več kaj skrbeti ... tudi vaša ljubica, če se bo kdaj želela kakor koli maščevati, se vam ne bo mogla, saj ne bo imela pri sebi nobenega dokaza, da ste ji kadar koli kar koli poslali. Zato se, če se bojite, da boste kdaj vseeno morali pokazati telefon, s sogovornico oz. sogovornikom dogovorite, da imata oba nastavljeno samodejno brisanje sporočil po preteku določenega časa. 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,2
glasov 12
Komentarjev: 4
pepcaXkunaverjeva 16.07.2017 23:02:26
MENE MOŽ ŠE DO DANES NI DOBI!! saj ga imam le zato, da ob mesecu ful keša prnese.
EdyEdi 17.07.2017 07:33:38
Kaj pa je narobe s tvojim možem?
marakeech 16.07.2017 18:32:02
Pa sej niste normalni res.
marakeech 16.07.2017 18:43:50
nasveti za varanje. Res lepo.
Več komentarjev