TEHNOLOGIJA

Robot bo iskal življenje na Marsu

14.08.2018, 6:23
3
Pri Nasi bi ga radi čim prej spravili na rdeči planet.

V zadnjem času se zdi, da bodo znanstveniki res kmalu odkrili življenje (ali našli ostanke) na rdečem planetu. To bi bilo vsekakor izjemno odkritje, ki bi spremenil naš pogled na vesolje. In pri NASI verjamejo, da bi se lahko življenje (v obliki mikrobov seveda) skrivalo tik pod površjem. Da bi to potrdili (ali ovrgli) že ustvarjajo plane, da bi na Mars poslali novo sondo, ki bi bila narejena izključno za iskanje življenja. Roverji, ki so jih poslali do sedaj so namreč narejeni, da iščejo ostanke življenja, nov robot pa bi dejansko iskal življenje. To je pravzaprav precej težje kot se zdi na prvi pogled, saj ne vemo kakšno to življenje bo. 
Problem raziskuje znanstvenica Melissa Floyd, ki izdeluje sisteme in predmete, ki jih bo robot poteboval pri iskanju življenja in predvsem pri identifikaciji le tega. Robot bo iskal tako imenovane archaeae, to so enocelični organizmi, ki so bili med prvimi tudi na našem planetu. “Imela sem idejo, kaj če se je življenje na Marsu razvijalo podobno kot na Zemlji,” je dejala Melissa in dodala, da bi bilo čisto mogoče, da so podobne kemikalije tako kot na Zemljo, prišle tudi na Mars in ustvarile življenje. Če je to res, potem bi bilo seveda možno, da so na Marsu mikrobi še vedno prisotni. Kdaj točno bodo na Mars poslali novo sondo, še ni znano.

Ne spreglejte tudi 8 največjih skrivnosti našega planeta!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

RamzesII
15.08.2018, 9:07:23
+1
Neverjetno kako se zavaja javnost, a ta sploh ne dojame, razen posameznikov.
Alteist
26.08.2018, 11:20:28
Zemlja je ploska, Američani so Luno posneli v puščavi, planet obvladujejo reptili. :-)
Ciymbalta
15.08.2018, 7:18:46
+2
SEDAJ BOJO NA SONCU NAŠLI ŽIVLJENJE