Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

hotel v vesolju

Pokukajte v notranjost prvega hotela v vesolju!

N.J.
16. april 2018, 08:10
0
Velikost pisave:

Kar se je še nedavno zdelo znanstvena fantastika, postaja resničnost! Če si marsikdo lahko privošči izlet v gore ali na morje, je izlet v vesolje zagotovo nekaj, kar si bo lahko privoščila le kopica prebivalstva. A kot kaže, bo za turiste poskrbljeno tudi daleč stran od Zemlje, saj bodo 320 km nad Zemljinim površjem postavili hotel.

Pokukajte v prvi hotel v vesolju

Nalagam..

Za bivanje v tem luksuznem hotelu v vesolju bo treba odšteti 9,5 mio. dolarjev (7,8 mio. evrov), v to ceno pa bo vštet 12-dnevni oddih v vesolju. Podjetje Orion Span že pobira naročila, ob rezervaciji pa je treba plačati kar 80.000 dolarjev (65.000 evrov).

V modularni vesoljski postaji Aurora bo lahko hkrati bivalo 6 oseb (posadka in 4 gosti). Vsak 'apartma' bo meril 42 kvadratnih metrov, 2-članska posadka bo gostom pokazala, kako se izvaja eksperimente in raziskave in jim pokazala, kako je videti življenje v vesoljski postaji. Izvršni direktor Orion Span Frank Bunger je izjavil: »Orion Span je razvil lastno tehnologijo, da lahko izpelje zadevo od dizajna do izdelave vesoljske postaje. S ponosom naznanjamo, da bo prvi vesoljski hotel v orbito izstreljen leta 2021 kot prvi vesoljski luksuzni hotel.«

Postaja bo merila 13 metrov v dolžino in bo imela prostornino 160 kubičnih metrov.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev