Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ibrahim Diallo-naslovna

Ni ga odpustil človek, ampak...

L.P.
22. junij 2018, 15:51
1
Velikost pisave:

Ibrahim Diallo je doživel zelo nenavadno in neprijetno izkušnjo. V podjetju, kjer je delal le osem mesecev, ga je odpustila tehnologija. Delavec je imel podpisano triletno pogodbo.

Diallu se je zdelo čudno, ko je prišel v službo in njegova kartica ni delovala. To je povedal menedžerki in ta mu je zatrdila, da bo dobil novo. Naslednje dni je v podjetju uporabljal nadomestno kartico. Diallo pa ni mogel uporabljati računalniških programov, ki jih je potreboval za svoje delo. Njegova vajenka mu je kasneje povedala, da je dobila elektronsko pošto, kjer je pisalo, da je premeščen. Diallo je to povedal svoji menedžerki, ta pa je bila zelo presenečena, saj ni imela tovrstne informacije.

Računalnik
(Foto: Profimedia)

Naslednji dan mu je vajenec poslal sporočilo, da naj ne prihaja v službo, saj je bila njegova kartica uporabljena, medtem ko je bil premeščen. Direktor podjetja se je zasmejal in povedal, da se bo vse uredilo. Naslednji dan Diallo ni imel dostopa do nobenega sistema, razen do svojega Linuxa. Po kosilu sta se v njegovi pisarni prikazala dva človeka. Obvestila sta ga, da ga morata pospremiti iz stavbe, saj sta dobila elektronsko pošto s to vsebino.

Po treh tednih so ugotovili, kaj je šlo narobe. V podjetju so spreminjali sistem in škodo so utrpeli zaposleni. Prvotni menedžer Ibahima Dialla je bil nekaj časa odsoten. Delal je od doma. V tem času v sistemu ni obnovil pogodbe nesrečnega delavca.

Ko se je Diall znova prikazal v službi, je zamudil tri tedne plačanega dela. Sodelavci so se od njega oddaljili, sam pa je moral zagovarjati svojo odsotnost. Zato se je odločil, da si poišče novo službo. Neverjetno, kakšne zadeve lahko zakuha sodobna tehnologija, kajne?

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 1
 
RamzesII 25.06.2018 11:51:54
Računalniške novice imajo boljši prispevek, sicer pa, zanimivo, da nihče kljub zagotovilom ni ukrepal, da je veriga dogodkov šla naprej, še varnostniki na koncu, če bi šlo zares, revež še pisarne ne bi mogel pospraviti in pobrati svoje lastnine. Odjava iz sistema pa pomeni nedostop do lastnih projektov, računov, dokumentov, itd.
Več komentarjev