NAPRAVE IN APLIKACIJE

Odložite svoj pametni telefon

28.05.2018, 5:56
0
Yondr je posebna vrečka, v katero zaklenete vaš pametni telefon. Tako se več družite, saj ne morete uporabljati telefona. Nenehna povezanost s telefonom namreč lahko vodi v odvisnost.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Tenologija Yondr je relativno preprosta in enostavna za uporabo. Ko pridete na dogodek, na katerem je potrebno biti brez telefona, vaš telefon namestijo v Yondr in ga zaklenejo. Če želite znova uporabljati telefon, morate stopiti izven izven dogodka in telefon odkleniti na eni izmed Yondrovih baz.

Yondr nekaterim ljudem ne odgovarja. "To je kot zaklepanje vaše alkoholne pijače v omaro, da ne pijete - medtem ko držite ključ omare," je povedal Roger Kay, predsednik Endpoint Technologies Associates. Kay je dodal: "Uporaba psiholoških trikov, da bi preprečili prekomerno uporabo tehnologije, je precej patetična, vendar ponazarja, v kakšne čase smo prišli."

Težava je v tem, da so pametni telefoni narejeni tako, da nas zasvojijo. Tako so podjetja kot so Samsung, Facebook in Google postala velika in uspešna.

"Oblikovalci tehnologije so izrecno naredili svoje naprave / storitve / programsko opremo tako, da uporabnika zasvoji, saj je to odličen poslovni model," je dejal Kay. "Tržni stroški so minimalni, ko je uporabnik zasvojen. Pravzaprav sta zasvojenosti z drogo in tehnologijo praktično edini področji, kjer stranke imenujemo "uporabniki".

Ko pri vsaki odvisnosti, morajo uporabniki sam najti pot za njeno prenehanje. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.