Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Honda Miimo Type-R in Fireblade - 2

Končno tudi avtonomni električni Type-R

N.J.
13. september 2017, 08:50
0
Velikost pisave:

Že četrt stoletja mineva, odkar so pri Hondi začeli izdelovati vozila z oznako Type-R. Oznakama Type-R in Fireblade so se poklonili tako, da so izdelali avtonomno električno 'mašine', s katero pa ne boste mogli voziti po cesti.

Honda Miimo Type-R in Fireblade - 1
(Foto: arhiv proizvajalca)

Ne gre namreč za najhitrejšo hondo civic, temveč za robotsko kosilnico Miimo, za katero bo treba v ZDA odšteti 2.799 dolarjev za osnovni model. Kosilnica z oznako Type-R, ki po obliki spominja na zadek avtomobila, je izdelana v beli barvi, ima značilni rdeč 'H' znak, belo-črn usmerjevalnik zraka in tri izpuhe. Poganja jo litij-ionska baterija, ki zagotavlja 60 minut avtonomije, za polno polnjenje pa potrebuje 30 minut. Kosilnica po trati 'potuje' popolnoma avtonomno. Ima več možnih nastavitev, možnost vklopa s časovnim zamikom in posebne senzorje, ki v trenutku delovanja kosilnice zagotavljajo, da se kosilnica izogiba oviram, med drugim zazna tudi ljudi in živali. Ob zaznavi ovire se ustavi, obrne in nadaljuje košnjo v drugo smer.

Posebnost je tudi zaščita proti kraji. Če kdo dvigne kosilnico, se namreč vklopi alarm in kosilnica se zaklene. Ko jo znova položimo na tla, je treba vnesti posebno PIN-številko, da sploh lahko nadaljuje košnjo.

Honda Miimo Type-R in Fireblade - 4
(Foto: arhiv proizvajalca)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev