Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
uporaba mobilnega telefona med kolesarjenjem

Nič več telefoniranja med kolesarjenjem?

STA/Ma.K.
30. junij 2017, 14:30
2
Velikost pisave:

Na Nizozemskem kolesarjenje predstavlja velik del vsakdanjega življenja, a na žalost je zaradi uporabe telefona med vožnjo vse več mladih udeleženih v nesreče. Nizozemski ponudnik mobilne telefonije KPN je v ta namen razvil aplikacijo, ki bi onemogočila uporabo telefona med vožnjo s kolesom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

uporaba mobilnega telefona med kolesarjenjem
(Foto: iStockphoto)

Nova aplikacija bi uporabniku med vožnjo s kolesom onemogočila telefon. Sistem, ki bi ga razvili, bi omogočal odklepanje koles z uporabo aplikacije, kar pa bi sočasno blokiralo mobilni signal, z izjemo klicev v sili. Ob ponovni uporabi aplikacije za zaklepanje kolesa uporabnik pridobi mobilni signal. Nizozemski ponudnik mobilne telefonije KPN se je zato povezal z nizozemskim združenjem za prometno varnost.

"Sistem je del kampanje, katere cilj je osveščanje mladih o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo s kolesom," je dejala tiskovna predstavnica KPN Victorina de Boer.

Na Nizozemskem veliko mladih uporablja kolesa za pot v šolo. Leta 2015 je bila uporaba telefona med vožnjo s kolesom razlog za vsako peto nesrečo, v kateri je bil udeležen predstavnik mlajše generacije.

Aplikacijo bodo poleti testirali in nato sprva dali v prodajo za uporabnike sistema android. Začetna cena aplikacije naj bi bila približno 100 evrov.

uporaba mobilnega telefona med kolesarjenjem
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 2
oxy.elite 03.07.2017 13:30:52
Bedarija. S slušalkami se da čisto lepo pogovarjat med kolesarjenjem. Resni kolesarji so pa itak nedosegljivi med treningom in tekmo.
hotchilipoper 04.07.2017 10:16:44
Slušalke so pa že prepovedane
Več komentarjev