Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

uporaba mobilnega telefona med kolesarjenjem

Nič več telefoniranja med kolesarjenjem?

STA/Ma.K.
30. junij 2017, 14:30
2
Velikost pisave:

Na Nizozemskem kolesarjenje predstavlja velik del vsakdanjega življenja, a na žalost je zaradi uporabe telefona med vožnjo vse več mladih udeleženih v nesreče. Nizozemski ponudnik mobilne telefonije KPN je v ta namen razvil aplikacijo, ki bi onemogočila uporabo telefona med vožnjo s kolesom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

uporaba mobilnega telefona med kolesarjenjem
(Foto: iStockphoto)

Nova aplikacija bi uporabniku med vožnjo s kolesom onemogočila telefon. Sistem, ki bi ga razvili, bi omogočal odklepanje koles z uporabo aplikacije, kar pa bi sočasno blokiralo mobilni signal, z izjemo klicev v sili. Ob ponovni uporabi aplikacije za zaklepanje kolesa uporabnik pridobi mobilni signal. Nizozemski ponudnik mobilne telefonije KPN se je zato povezal z nizozemskim združenjem za prometno varnost.

"Sistem je del kampanje, katere cilj je osveščanje mladih o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo s kolesom," je dejala tiskovna predstavnica KPN Victorina de Boer.

Na Nizozemskem veliko mladih uporablja kolesa za pot v šolo. Leta 2015 je bila uporaba telefona med vožnjo s kolesom razlog za vsako peto nesrečo, v kateri je bil udeležen predstavnik mlajše generacije.

Aplikacijo bodo poleti testirali in nato sprva dali v prodajo za uporabnike sistema android. Začetna cena aplikacije naj bi bila približno 100 evrov.

uporaba mobilnega telefona med kolesarjenjem
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 2
oxy.elite 03.07.2017 13:30:52
Bedarija. S slušalkami se da čisto lepo pogovarjat med kolesarjenjem. Resni kolesarji so pa itak nedosegljivi med treningom in tekmo.
hotchilipoper 04.07.2017 10:16:44
Slušalke so pa že prepovedane
Več komentarjev