Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Internet

Hekerji ukradli 2300 litrov goriva 

U.K.
09. julij 2018, 11:13
0
Velikost pisave:

Policija mrzlično išče dva nepridiprava, ki sta vdrla v sisteme bencinske črpalke. 

Hekerji so očitno vse bolj domiselni in ne vdirajo le v bančne račune, ampak si postrežejo tudi z zastonj gorivom. Policija v Detroitu namreč išče vsaj dva osumljenca, ki naj bi vdrla v računalniški sistem črpalke in ukradla okoli 2.300 litrov goriva, ki je vredno približno 1500 evrov. Policija je potrdila, da sta hekerja ‘ugrabila’ črpalko in da je zastonj gorivo dobilo vsaj deset avtomobilov. Sam napad se je zgodil ob enih popoldan po lokalnem času, po informacijah policije pa je trajal okoli 90 minut. Napadalca (ali napadalci) sta črpalko ‘ugrabila’ z neznano napravo na daljavo in tako dobila popoln nadzor nad črpalko, nato pa preprečila uslužbencem, da bi ti zaprli ugrabljeno črpalko.  

Točenje goriva
Očitno bodo morali poostriti varnost. (Foto: iStock)

Že nekaj časa so strokovnjaki opozarjali, da bi lahko hekerji vdrli v tovrstne sisteme, močnejši napadi pa bi lahko celo vplivali na ceno goriva. Sisteme na črpalkah lahko namreč najdemo celo preko spletnega brskalnika Shodan. To pomeni, da lahko sisteme ugrabi praktično vsak, ki ima seveda dovolj hekerskega znanja. Podoben incident se je zgodil tudi prejšnji mesec v Teksasu. Prav izjemen pa je primer, ko je moški v New Jerseyju od podjetja BP, ki je eno največjih naftnih podjetij na svetu, v nekaj letih nakradel za okoli 270.000 evrov goriva.    

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev