Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Googlov razvijalec in predavatelj

To je razkril Google v Ljubljani

L.P.
19. junij 2018, 15:26
2
Velikost pisave:

Googlovi razvijalci imajo turnejo po jugovzhodni Evropi. Obiskali bodo deset držav in štirinajst mest. Začeli so v Talinu v Estoniji, končali pa naj bi v bolgarski Sofiji. V turnejo so vključili tudi našo slovensko prestolnico. Tehnološki park Ljubljana se je z veseljem odzval vabilu in z Googlom soorganiziral dogodek, namenjen ljubiteljem tehnologije. Sodelovanje z Googlom je potekalo večinoma preko elektronske pošte in telefonskih pogovorov. Dogodka se je udeležilo okoli 60 ljudi.

1Google Developers Roadshow 1

Pomočnik v.d. direktorja Tehnološkega parka Ljubljana Matej Cerar razlaga, da so Googlu ponudili vse svoje kapacitete kot partner dogodka. V načrtu je bilo, da bi dogodek potekal tudi zunaj na zelenici pred Googlovim osemnajstmetrskim avtobusom. Žal pa se jim je na Poljskem vozilo pokvarilo. Kljub temu nadaljujejo turnejo, organizirajo delavnice ter večerjo za predstavnike tehnoloških skupin.

Matej Cerar
(Foto: Aljoša Kravanja)

Jozef Vodicka, regionalni vodja v razvojni ekipi Googla, nam je pojasnil, da bodo njihovi člani učili publiko o napravah in njihovem delovanju. Obiskovalci naj bi se seznanili s prosto dostopnim Googlovim orodjem TensorFlow. Vodicka pravi, da želijo spoznati Slovence, ki se ukvarjajo z razvojem tehnologij in ugotoviti, kako jim pri tem pomagati.

Googlov razvijalec Jozef Vodicka
(Foto: Aljoša Kravanja)

Ljudje v različnih državah so bili po besedah Googlovega razvijalca na delavnicah zelo navdušeni. Dogodki kot je ta, so po njegovih besedah zelo dobri za lokalni ekosistem. Ljudje se na takšnih dogodkih spoznajo, povezujejo in pogovarjajo ter izmenjujejo znanja. Predstavniki Googlovih razvijalcev pa pri tem delijo vso svoje znanje, ki so ga pridobili v obdobju desetih let.

Googlova skupina razvijalcev
(Foto: Aljoša Kravanja)

Cerar dodaja, da tudi Googlovim razvijalcem lahko v Sloveniji ponudimo marsikaj. Imamo namreč veliko kakovostnih kadrov in dobrih idej v okviru start-upov. Oboji bi lahko svojo kariero gradili tudi v okviru Googla. Želi pa si, da bi se znanja, ki jih Slovenci pridobijo v tujini, vrnila nazaj v našo državo.

Vodicka nam je povedal, da ima Google v razvoju ogromno projektov. Večina se nanaša na posodobitve googlovega operacijskega sistema. Osebno ima zelo rad Duplex. O tem projektu smo že pisali, ko se je Googlov digitalni asistent pogovarjal s frizerjem po telefonu. Vodicki je zanimiv tudi nov Androidni sistem z vsemi svojimi funkcionalnostmi.

Googlov asistent je vaša nova tajnica

Googlov zaposleni razlaga, da so roadshowi namenjeni temu, da se spoznajo z organizatorji tehnoloških skupin. Do sedaj so imeli delavnice o uporabi naprav. Meni, da bi tovrstne prednosti morale zanimati vse države in podjetja. Pri uporabi naprav pa uporabljajo tudi Googlove druge proizvode kot so brskalnik, aplikacije (Google Home, Google Assistant) in podobno.

Google Developers Roadshow 2
(Foto: osebni arhiv)

Vodicka poudarja, da pri Googlu dela veliko talentiranih in pametnih ljudi, ki obvladajo svoje področje. So tudi zelo odprti in delujejo mednarodno. V različnih državah imajo Googlovi uporabniki različne težave. Zdi se mu pomembno, da od njih dobijo povratne informacije. Zato se srečujejo z ljudmi in dobijo mnenja o izdelkih in storitvah iz prve roke.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
hotchilipoper 26.06.2018 07:13:11
Google je navadna špijonažna organizacija na fin način.Še malo pa ti bodo lahko gledali pod kovtr.
 
DeBill 20.06.2018 08:22:31
kar dajte se googlu, pardon, ameriškim obveščevalcem v roke. če mislite da je google navadna komerciialna firma ste al butasti al pa nimate pojma.
Več komentarjev