Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Google

Ogorčenje: Google vse snema!

N.J.
15. maj 2018, 07:58
1
Velikost pisave:

Snemanje se aktivira ob samem govoru. K sreči obstajajo načini, kako lahko posnetke izbrišete.

Google
(Foto: iStock)

Ob tem, ko med mnogimi uporabniki moderne tehnologije razsaja strah pred vdori v zasebnost, je Google zadal še en udarec. Google snema vse, kar ste v zadnjih letih izustili in če še ne veste, vse te posnetke lahko slišite tudi vi. Podjetje vse skupaj snema skrivaj.

Vsakič, ko uporabljate glasovne ukaze za iskanje po telefonu ali spletu, se vaši ukazi nekje shranijo in tam ostanejo. Posnetki naj bi služili Googlu za izboljšavo prepoznave jezikov in omogočanje dostavljanja bolj natančnih rezultatov uporabnikom.

A brez skrbi, se te posnetke lahko preprosto tudi izbrišete. Vse, kar morate storiti, je, da obiščete stran (kliknite TUKAJ).  V mapi 'Moja dejavnost' poiščite 'Glas in zvok'. Tukaj preprosto vidite svojo preteklo aktivnost in vse skupaj lahko tudi izbrišete.

PREBERITE: Tako o vas izvedo prav vse!
PREBERITE: Telefonskim pogovorom, kot jih poznamo, šteti dnevi?

Nov portal je bil uveden leta 2015 in vse, kar ste od tedaj izrekli in verjetno menili, da je zasebno, je zabeleženo. Snemalnik lahko služi kot nekakšen dnevnik, ob pregledu katerega preverite, kje ste se kdaj nahajali s telefonom v roki. Poleg tega je to tudi opomnik, koliko informacij o vas beležiijo naprave in kako zasebna so lahko sporočila, ki si jih izmenjujete.

Na strani lahko preverite, kaj vse ste izrekli prek Google aplikacije in transkripte vaših pogovorov. Google namreč hitro prepoznava vaše besede in vsako vaše vprašanje pretvori v tekstovno obliko. Snemanje najlažje preprečite, če preprosto izklopite Googlovega virtualnega asistenta in glasovne izbire pač ne uporabljate več. A če to storite, potem boste prikrajšani za eno najbolj uporabnih aplikacij naprav z operacijskim sistemom Android, oziroma naprav, na katerih uporabniki uporabljajo Google search.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glasova 2
Komentarjev: 1
 
slovenc59 16.05.2018 07:52:42
Pa naj snemajo....
Več komentarjev