Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Facebookova umetna inteligenca-naslovna

Facebookova magična rešitev

L.P.
20. junij 2018, 08:45
0
Velikost pisave:

Na fotografijah velikokrat mežikamo. Z njimi nismo zadovoljni in se moramo večkrat slikati. Facebook ima rešitev na to težavo. Razvili so novo orodje, ki lahko fotografijo popravi. Zaprte oči na selfiju magično odpre.

Umetna inteligenca, ki jo uporablja Facebook, se imenuje Generative Adversarial Network (GAN). Tehnologija deluje s pomočjo prepoznavanja obrazov. Facebook je med razvojem umetne inteligence naletel na težavo. Naprava namreč ni bila sposobna sama prepoznati, kdaj mežikamo in kakšna je barva oči in kože okoli oči. Pri tem je prišlo do fotografij, na katerih se vidi, da so drugačne od originalov. Kot je razvidno iz fotografije, pa je današnja Facebookova tehnologija že tako dodelana, da je včasih zares težko ločiti med originalom in umetno ustvarjeno fotografijo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev