Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Dubrovnik

Se odpravljate na Hrvaško? To morate vedeti ...

L.P.
12. julij 2018, 12:52
Velikost pisave:

Čas dopustov je pred vrati. Veliko se nas bo odpravilo na morje kar na sosednjo Hrvaško, ki ponuja čudovite plaže, turistične znamenitosti, bogato kulinariko, legendarno glasbo, odlično podnebje in edinstvena doživetja. Na Hrvaškem je zaradi njene izredne priljubljenosti v letu 2017 dopustovalo več kot 18,5 milijona turistov.

Rt Kamenjak
(Foto: Thinkstock)

Zamislite si scenarij … Pridete na Hrvaško, udobno se namestite v prijetnem apartmaju. Naenkrat vam zakruli v želodcu. Odprete denarnico, notri pa so le evri namesto kun. Zagledate še nekaj drugega – kartico Mastercard®. Zadovoljno pospravite denarnico in že čez nekaj trenutkov uživate v razgledu na hrvaško morje, ob tem pa se prehranjujete z vašo najljubšo morsko hrano.

Moški, ki sedi in gleda morje
(Foto: iStock)

Plačevanje s kreditno kartico v tujini je enostavnejše kot z gotovino. Poleg tega pa je možno tudi, če se na dopust odpravimo kam drugam kot k našim sosedom. Kartico Mastercard namreč lahko uporabljamo v več 150 državah po svetu na več kot 20 milijonih različnih prodajnih mestih. Prihranimo čas, ker ne iščemo menjalnic, bankomatov in bank. Plačevanje s kreditno kartico v kunah na Hrvaškem pa je tudi finančno ugodnejše. Ob izbiri evrov vam zaračunajo strošek pretvorbe in dodatek za opravljeno storitev. Na potovanjih v tujini se torej bolj splača plačevati s kartico.

Ženska plačuje z bančno kartico - 2
(Foto: iStock)

Na dopustu je zelo pomembna tudi varnost naših dragocenih reči. Kartice ne puščajte na vidnih mestih. Če imate velike količine denarja v žepu, ste prava vaba za roparje. Enako velja, če svoje prihranke hranite v stanovanju. Poskrbite za mirne živce in namesto z bankovci plačujte s kartico. Ta omogoča večjo varnost, saj je pri njej obvezna uporaba PIN kode oziroma podpisa. Trgovec ne bo razlikoval med nepridipravom in običajno stranko, ki bo plačala z denarjem. Prej bo opazil razliko, če kupec ne bo poznal PIN številke, ali če se bo podpisal drugače od podpisa na kartici. Številko PIN si zapomnite in je ne delite z drugimi ljudmi. Ni priporočljivo, da jo zapišete na listek, ali v telefon, saj tam ni varna. V primeru, da številko pozabite, kartico izgubite ali vam jo odtujijo, jo enostavno prekličete. To storite s pozivom na telefonsko številko, ki je napisana na zadnji strani kartice. Banka vam bo ustrezno svetovala glede nadaljnjih korakov. Ko kartico prekličete, bo banka krila stroške, ki bodo nastali ob morebitni zlorabi. Za dodatno zaščito si lahko vklopite varnostna sporočila, s katerimi boste nadzorovali porabo sredstev.

Hrvaška obala
(Foto: Profimedia)

Uporaba kartice Mastercard nudi tudi številne ugodnosti v 42 svetovnih destinacijah, vključenih v program Mastercard® Priceless® Cities. Uporabniki kartice lahko okusijo vrsto edinstvenih in ekskluzivnih doživetij na 87 lokacijah po vsem svetu, med drugim tudi na Hrvaškem. Uporabniki kartice lahko okusijo vrsto edinstvenih in ekskluzivnih doživetij na 87 lokacijah po vsem svetu. Od 1. junija do 30. septembra jim je na voljo več kot 20 doživetij in 20 posebnih ugodnosti, ki se bodo med poletjem še osveževale. Slednje preverite TUKAJ. Te so na voljo tako domačinom kot popotnikom, pravzaprav vsem, ki imajo kartico Mastercard. Doživetja Priceless Croatia lahko občutite v okviru kulinaričnih užitkov, kulture, zabave in nakupovanja. Ste pomislili, da bi se spustili v čisto pravo predstavo in nastopili pred nacionalno televizijo? Doživite otvoritev Poletnega festivala Dubrovnik na poseben način, postanite del predstave in se kasneje prepustite užitkom in zabavi na ekskluzivni VIP zabavi skupaj s svojim spremljevalcem ali spremljevalko. Vsi ljubitelji zgodovinskih bojev pa ste vabljeni, da si v Ptujski Areni ogledate gladiatorski boj in se podate v zakulisje v okviru zasebne ture po amfiteatru, ki je eden treh na svetu, do danes ohranjenih še iz časa gladiatorskih bojev.

Uživajte na dopustu pri naših sosedih, prepustite se sprostitvi in številnim ugodnostim, ki jih je za vas pripravil Mastercard, pri tem pa ne pozabite na varnost za brezskrbno uporabo kartice.

Sponzorirana vsebina

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,8
glasov 12