Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Katero znano Slovenko bi oblekli (slekli) v seksi Božičko?

najbolj seksi oprsje na svetu
Jedija (Vojna zvezd)

Britanske oblasti neusmiljene do "jedijev"

STA/Ma.K.
22. december 2016, 11:25
4
Velikost pisave:

Britanske oblasti so zavrnile vlogo združenja privržencev jedijstva iz serije Vojna zvezd, da se ta prizna kot verska skupnost v državi, s čimer bi lahko združenje pridobilo status dobrodelne organizacije. Odločitev je bila sprejeta kljub temu, da je bila v zadnjem popisu v Veliki Britaniji jedijstvo sedma najbolj pogosta navedena vera.

Komisija za dobrodelne organizacije, ki nadzira registracijo in delovanje takšnih ustanov v Angliji in Walesu, je sporočila, da vlogo združenja pod imenom Tempelj za red jedijev zavrača, ker jedijstvo ni uradno priznana vera, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tako je v svoji odločitvi zapisala, da "jedijstvo ni religija in ne spodbuja moralnega ali etičnega napredka v smislu izvajanja dobrodelnih dejanj".

Združenje v svojem poslanstvu navaja, da "širi vero jedijstva za javno dobro po vsem svetu v skladu z jedijsko doktrino". Pri tem pojasnjuje, da vera jedijev izvira ne le iz serije filmov Vojna zvezd, temveč tudi iz drugih priznanih religij in svetovnih nazorov.

V zadnjem popisu prebivalstva pred petimi leti je 177.000 Britancev navedlo jedijstvo kot svojo vero, s čimer se je ta uvrstila na sedmo mesto med vsemi verami.

Deset let pred tem, v času vrnitve Vojne zvezd v kinematografe, z nizom treh novih filmov, katerih zgodba je bila postavljena v čas pred originalno serijo znanstvenofantastične sage iz obdobja med letoma 1977 in 1983, je število britanskih "jedijev" doseglo skoraj 400.000, še poroča dpa.

Jedija (Vojna zvezd)
(Foto: AP)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 4
 
MaršNapolje 24.12.2016 11:19:41
Važno da je srednjeveški islam priznan in njihove bolane fore od burk pa do devic v nebesih in tako naprej...
hotchilipoper 24.12.2016 08:10:50
škoda besed
 
RamzesII 22.12.2016 12:18:03
"jedijstvo ni religija in ne spodbuja moralnega ali etičnega napredka v smislu izvajanja dobrodelnih dejanj" A sploh katera to počne, ... ne da bi vedel, dejansko mislim, ne navidezno.
bohlojz 23.12.2016 10:53:14
čzcbz
Več komentarjev