Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Jedija (Vojna zvezd)

Britanske oblasti neusmiljene do "jedijev"

STA/Ma.K.
22. december 2016, 11:25
4
Velikost pisave:

Britanske oblasti so zavrnile vlogo združenja privržencev jedijstva iz serije Vojna zvezd, da se ta prizna kot verska skupnost v državi, s čimer bi lahko združenje pridobilo status dobrodelne organizacije. Odločitev je bila sprejeta kljub temu, da je bila v zadnjem popisu v Veliki Britaniji jedijstvo sedma najbolj pogosta navedena vera.

Komisija za dobrodelne organizacije, ki nadzira registracijo in delovanje takšnih ustanov v Angliji in Walesu, je sporočila, da vlogo združenja pod imenom Tempelj za red jedijev zavrača, ker jedijstvo ni uradno priznana vera, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tako je v svoji odločitvi zapisala, da "jedijstvo ni religija in ne spodbuja moralnega ali etičnega napredka v smislu izvajanja dobrodelnih dejanj".

Združenje v svojem poslanstvu navaja, da "širi vero jedijstva za javno dobro po vsem svetu v skladu z jedijsko doktrino". Pri tem pojasnjuje, da vera jedijev izvira ne le iz serije filmov Vojna zvezd, temveč tudi iz drugih priznanih religij in svetovnih nazorov.

V zadnjem popisu prebivalstva pred petimi leti je 177.000 Britancev navedlo jedijstvo kot svojo vero, s čimer se je ta uvrstila na sedmo mesto med vsemi verami.

Deset let pred tem, v času vrnitve Vojne zvezd v kinematografe, z nizom treh novih filmov, katerih zgodba je bila postavljena v čas pred originalno serijo znanstvenofantastične sage iz obdobja med letoma 1977 in 1983, je število britanskih "jedijev" doseglo skoraj 400.000, še poroča dpa.

Jedija (Vojna zvezd)
(Foto: AP)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 4
 
MaršNapolje 24.12.2016 11:19:41
Važno da je srednjeveški islam priznan in njihove bolane fore od burk pa do devic v nebesih in tako naprej...
hotchilipoper 24.12.2016 08:10:50
škoda besed
 
RamzesII 22.12.2016 12:18:03
"jedijstvo ni religija in ne spodbuja moralnega ali etičnega napredka v smislu izvajanja dobrodelnih dejanj" A sploh katera to počne, ... ne da bi vedel, dejansko mislim, ne navidezno.
bohlojz 23.12.2016 10:53:14
čzcbz
Več komentarjev