Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Loop tunel

Bo Musk s tem spremenil promet v Los Angelesu?

L.P.
16. maj 2018, 08:18
0
Velikost pisave:

Elon Musk želi poenostaviti dolge kolone avtomobilov v Los Angelesu z gradnjo predora, ki bi omogočal višje hitrosti.

Musk, ustanovitelj podjetja The Boring Company, je v četrtek naznanil, da se je že končal prvi del gradnje predora. Ta bo omogočal ljudem, da se prevažajo s svojimi avtomobili, kolesi ali celo peš. V predoru bo dovoljena visoka hitrost, saj bo namen obvoziti promet in priti do drugega dela mesta hitreje.

Musk, ki je tudi direktor Tesle in SpaceX, je na Instagramu objavil kratek video vožnje skozi predor Loop. Pravi, da bo javnosti omogočen prost prevoz v prihodnjih mesecih, če podjetje dobi ustrezno dovoljenje.

Podjetje je zaprosilo za dovoljenje za več kot 4-kilometrski predor v zahodnem Los Angelesu. Celotna vizija podjetja pa zajema več kot 96-kilometrski predor, kar bi bilo ena največjih podzemnih prog v Združenih državah Amerike.

Musk pravi, da bodo pešci in kolesarji dobili dovoljenje za predor, ki bo stalo manj kot avtobusna vstopnica. Ni pa razkril drugih podatkov. Ni jasno, kako bo javnost izkusila tunel.

Love and Rockets

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Musk je pred časom predlagal, da bi na električnih dvigalkah premikali avtomobile ljudi v predor in iz njega. Avgusta prejšnje leto je objavil video, v katerem je Teslin avtomobil vstopil v predor s pomočjo dvigala.

Muskovi načrti so naleteli na kritične odzive. Njegova ideja bi lahko povečala velikost prometa. V teoriji lahko veliko ljudi čaka za vstop v predor in tako nastanejo zastoji.

Podjetje The Boring Company pravi, da ne bo prosilo za javno financiranje, saj želi z gradnjo predora zmanjšati stroške prevoza ljudi.

Ameriška mesta so v veliki meri ustavila gradnjo novih predorov in podhodov zaradi visokih stroškov, ki lahko znašajo skoraj milijardo evrov na dober kilometer.

"Zelo močno se zahvaljujem vsem, ki so pomagali pri tem projektu", je dejal Musk na Instagramu. "Močna podpora javnosti, izvoljenih uradnikov in regulatorjev je ključnega pomena za uspeh."

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev