V Kranjski Gori ujeti v igluju!

N.J.
10. februar 2015, 15:49
2
Velikost pisave:

Po vzoru računalniških igric 'escape room' so pred meseci v Ljubljani odprli resničnostno igro, ki je pravzaprav povsem unikatna izkušnja: igralec se mora v eni uri s pomočjo razvozlavanja ugank, dešifriranja kod in iskanja skritih namigov v eni uri rešiti iz sobe. Zdaj so šli še korak naprej – igralec se mora rešiti iz ledenega igluja. In če ne uspe?

Snežni iglu

Ekipa, ki je pred nekaj časa že v Ljubljani v resnični svet postavila igro escape room in ustvarila eno najbolj atraktivnih resničnostnih iger na svetu, ki v našo prestolnico privablja turiste z vsega sveta. Ekipa Escape Room Enigmarium® je zdaj kot prva na svetu predstavila še bolj zanimivo različico, t.i. Escape Igloo (Pobeg iz igluja).

Pobeg iz igluja. V Kranjski Gori vas v njem čakajo različne zanke, uganke in spretnostne preizkušnje. Kako jih rešiti v Svetu ob 18h.

Igra je narejena po vzoru Escape room iger, le da je postavljena v bolj dramatično okolje, ledeni iglu. Pravzaprav gre za »pravljično igro, v kateri boste reševali različne zanke, uganke, spretnostne preizkušnje, ter tekmovali s časom na pomembni misiji – rešiti svet!« pišejo na svoji strani. Projekt je nastal kot rezultat sodelovanja med ekipama Eskimska vas in Time out events, ki sicer organizira 'team buildinge', pravljični iglu pa so postavili ob smučišče v Kranjski Gori.

Igralčeva misija

V igri lahko sodeluje od 2 do 5 igralcev, da je vse bolj napeto, pa je dogajanje postavljeno v napeto situacijo: Zemljo je zadel meteorit in vrgel svet s tečajev. Zemeljski magnetni pol se je prestavil v srce Kranjske gore. Posledice so katastrofalne. Kompasovi igli se je zmešalo in prihaja nova ledena doba. Zemljo lahko reši le ekipa tistih, ki boste tako pogumni, pametni in spretni, da boste uspeli najti štiri ključne elemente ter planetu vrniti ravnovesje. Preživetje v igluju je mogoče le kratek čas. Boste zmogli dešifrirati kode, poiskati skrite namige, razvozlati zanke, ter najti štiri elemente še v pravem času? Vam bo uspelo rešiti svet?

Če kdo želi prej zapustiti sobe, mu omogočijo.

Escape room v Ljubljani ena največjih turističnih atrakcij

Escape room smo obiskali tudi sami. Nekaj vtisov najdete TUKAJ. Igra je v Ljubljani razdeljena v tri sobe: (od)REŠITEV, (m)UČILNICA in Profesorjeva Skrivnost. V prvi je na preizkušnji detektivska žilica, poteka pa v stanovanju v slogu Agathe Christie. V drugi sobi se dogaja strašna nočna mora: po koncu pouka ostanete ujeti v kabinetu norega profesorja, v 60 minutah pa se morate rešiti na varno, medtem ko v tretji sobi raziskujete profesorjevo skrivnost.

Igra zasvoji

Igra je kot pravijo tisti, ki so jo igrali, zasnovana tako, da te zasvoji. Želiš si v drugo sobo, želiš raziskovati naprej. Gre za izjemno zabaven način preživljanja prostega časa in veliko bolj spodbudnega za naše možgane kot le 'buljenje' v televizijske ekrane in pametne naprave. Igralec mora pokazati nekaj matematičnega znanja. Logičnega razmišljanja, ključnega pomena pa je sodelovanje, na katero v današnjih časih mnogi kar pozabijo.

Ecsape Igloo
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,5
glasova 2
Komentarjev: 2
antitrust08 10.02.2015 17:53:06
'buljenje' v televizijske ekrane - odvisno kaj gledaš. ( National geografic, animal planet, discovery, pornič )
eh to sem jaz 10.02.2015 12:56:40
to je pa res dobra zabava
Več komentarjev

Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte