Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kdo v vaši zvezi največkrat da pobudo za spolni odnos?

Seks, fantazije, perverzje in pasti
Seks

Za boljši jutri!

S.C.
23. maj 2013, 16:02
12
Velikost pisave:

Današnji tempo življenja, ekonomska kriza ter splošno nezadovoljstvo z osebnim življenjem razumljivo prinašajo tudi stres. Pri tem je najpomembnejše, da ste ga zmožni obvladati ter se s stresnimi situacijami znate spopasti, sicer trpita tako vaše splošno zdravje kot tudi intimnski sistem. A namesto da stres ubije vaše seksualno življenje, raje s seksom preženite stres. Tako boste lahko po svetu hodili s širokim nasmehom na obrazu.

Iz Sveta: O njem so prepevali že Queeni

Nalagam..

Stresu ne pravijo zaman tihi ubijalec; v manjših količinah je spodbuden, dolgotrajen stres pa velikokrat privede do razvoja visokega krvnega tlaka, posledica katerega je lahko celo infarkt, poslabša pa lahko nekatere kronične bolezni, na primer artritis, astmo in sladkorno bolezen, poveča dovzetnost za razne okužbe, povezujejo ga tudi z migrenskimi glavoboli, nekaterimi kožnimi boleznimi, prebavnimi težavami, da depresije niti ne omenjamo. Konec koncev pa stres ubija tudi seksualno življenje vedno več parov.

Naj stres ne uničuje vašega seksualnega življenja!

Številne raziskave dokazujejo, da je v zadnjih nekaj letih upadla želja po seksu kar 40 odstotkom moškim, ki nimajo težav s potenco ali erekcijo, kot glavni razlog pa navajajo vse bolj stresen vsakdanjik in posledično preutrujenost. Neka nemška raziskava je z rezultati naravnost šokirala. Moški, stari med 30 in 40 let, naj bi imeli kar za polovico manj spolnih odnosov v primerjavi z generacijo njihovih očetov.

Seks, moški trans in varanje
(Foto: iStockphoto)

Stres in seks sta torej močno povezana, a na več različnih načinov. Tako kot je stres eden glavnih ubijalcev seksa, je seks eno najučinkovitejših zdravil proti stresu. Zveni malce nelogično, a tako je. Če ste se tudi vi znašli v začaranem krogu vedno bolj stresnih situacij, zaradi česar močno trpi vaše seksualno življenje, ker spolnost pač postavljate na zadnje mesto, morate nujno ukrepati. Tudi če se posteljnim igricam zaradi preutrujenosti in napetosti izmika vaša boljša polovica, jo prepričajte, da je seks pravi balzam za dušo. Več bosta seksala, z večjim nasmeškom bosta hodila po svetu in veliko lažje premagovala vsakdanje ovire. Če ne verjamete, da je tako, si kot dokaz preberite rezultate nekaterih raziskav.

1. Na podlagi raziskave, v kateri je sodelovalo 58 žensk srednjih let, so ameriški znanstveniki ugotovili, da kakršna koli intimnost med partnerjema, predvsem seks, znatno zmanjšuje raven stresa in izboljšuje razpoloženje. Ženske, ki so med raziskavo redno seksale in doživljale orgazme (pa ne med masturbacijo), so priznale, da so veliko manj pod stresom in so lažje kos vsakodnevnim obveznostim.

2. Ta raziskava je potrdila tudi, da so bile ravno zaradi boljšega razpoloženja dan po seksu ženske kmalu spet pripravljene na akcijo. Povrnil se jim je libido in po koncu študije so bili njihovi spolni odnosi veliko pogostejši kot prej; posledično pa je seveda tudi razpoloženje boljše. Samo mislimo si lahko, kako se je izboljšalo šele razpoloženje njihovih partnerjev.

3. Neka druga raziskava je temeljila na povezanosti seksa in krvnega pritiska kot pokazatelja stresa. Sodelujoči so bili postavljeni v različne stresne situacije, kot sta javno nastopanje ali reševanje matematičnih nalog. Krvni pritisk so jim izmerili pred začetkom študije ter med stresno situacijo in po njej. Tistim, ki so nedavno seksali, se je med poskusom pritisk veliko manj povišal v primerjavi s tistimi, katerih seksualno življenje je bolj klavrno, kar kaže na manjši stres. Če potegnemo črto, seks pripomore k temu, da smo pod manjšim stresom, ko se znajdemo v neljubih situacijah ali pred pomembnimi odločitvami, posledično pa smo lahko tudi bolj učinkoviti.

4. Znanstveniki v neki drugi raziskavi niso preučevali le krvnega tlaka, pač pa tudi srčni utrip ter raven kortizola (hormon stresa) pri ženskah, ki so jih izpostavili raznim stresnim situacijam. Tiste, ki so imele pred kratkim spolni odnos, so veliko bolj razumno reagirale, ker so bile pod manjšim stresom. Pri tistih, ki so imele zgolj partnerjevo čustveno podporo, ni bilo istega učinka.

5. Zagotovo ste že ničkolikokrat slišali za vse čudežne zdravilne lastnosti orgazma; ta ima seveda tudi izjemno pozitiven vpliv na stres, predvsem zaradi sproščanja endorfina (hormona sreče).

Seks na delovnem mestu
(Foto: iStockphoto)

6. Že samo globoko dihanje med seksom sprošča celotno telo ter obogati kri s kisikom, posledično pa se zmanjšuje tudi napetost, ki je značilna za stres.

7. Če ste bili kdaj na masaži, potem še kako dobro veste, kako izjemen vpliv ima na sproščanje telesa in odganjanje stresa. Pred seksom torej zmasirajta drug drugega ali se vsaj veliko božajta oziroma kakor koli dotikajta, naj torej ne gre zgolj za surovi seks. Ljudje se namreč na splošno bolje počutimo, če čutimo bližino ljubljene osebe in vemo, da nas ima rada ter nas podpira. Znano je, da tisti, ki vejo, da se lahko vedno h komu zatečejo in so ljubljeni, živijo dlje in so v življenju srečnejši. In seveda pod manjšim stresom.

Če povzamemo, ne glede na vse težave, ki vas tarejo in spravljajo v slabo voljo oziroma ste zaradi njih pod stresom, nikar ne zanemarjajte intimnosti, predvsem če ste v zvezi. Za stvari in ljudi, ki nam nekaj pomenijo, bi si vedno morali vzeti čas, pa čeprav le pol urice na dan. Pomanjkanje spolnosti v zvezi prinese cel kup težav in spet se lahko znajdete v začaranem krogu. Tega pa nočete, kajne?

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,9
glasov 13
Komentarjev: 12
 
Marcheline 25.05.2013 21:58:01
hahahahaha in s5 hahaha.. INTIMNSKI SISTEM hahahahahah umiram res..sej ne veš al bi se joku al smeju.. groteskno že use skupi...
kittyholl 25.05.2013 10:13:58
'intimnski sistem'...W.T.F...??
Mladen sir 25.05.2013 09:38:40
Z stresom nimam problema problem imam z državo v kateri živim,če kateri želi da si živlenje skrajša za 20 let se naj samo preseli v SLO.
Teekanne 24.05.2013 15:21:46
kasne raziskave.....to je dejstvo ....če dobr kavsaš ne boš pod stresam pa še mal laži okol hodš....pa že bolša polovica bo zadovolna k nej tut vrjetn paše če jo dobr pooblaš...
Zorz 24.05.2013 18:17:55
Če bi to bilo res, bi že zdavnaj rešili problem stresa.
romeno 25.05.2013 13:04:16
@Teekanne Ja največji sovražnik proti temu, kar si napisal je čokolada lol
Teekanne 25.05.2013 14:00:43
zorz sexat začni ornk pa boš vidu kako to je....če te beyba fajn zmovze si k rožca!
trmast 23.05.2013 15:47:14
Zame je stres ko berem ta članek
Zorz 24.05.2013 18:18:12
hahaha, ja.
 
Sh0rty_99 23.05.2013 13:46:25
jaz sem v službi nimam časa brat tako dolge članke.... "članki" kjer so samo slike na pol oblečenih žensk so najboljši
kittyholl 25.05.2013 10:15:49
Bravo!
Več komentarjev