Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Frenk Nova

Želite ‘premagati’ plešo? 

U.K.
11. julij 2018, 09:20
1
Velikost pisave:

Pri moških (tudi pri kakšni ženski) je čedalje bolj priljubljeno presajanje las. Pa res pomaga?

Na žalost številnih moških je plešavost del življenja. Zanimivo je, da naj bi bila pleša pravzaprav znak virilnosti, saj naj bi pri izpadanju las imel veliko vlogo hormon testosteron. A kakorkoli že, moški imamo veliko težavo z izgubljanjem las, in čeprav številni proizvajalci ponujajo šampone in preparate, ki naj bi pomagali pri tej težavi, ni pravega dokaza, da kateri resnično deluje. Tako je pravzaprav edina preverjena metoda presaditev las. Kot kaže, so se za to specializirali Turki, saj številni odhajajo na poseg prav tja. Med njimi je bil recimo tudi slovenski glasbenik Frenk Nova (tudi zvezdnik oddaje Znan obraz ima svoj glas), ki je dejansko eden redkih, ki si je o posegu upal javno spregovoriti. "Že v času skupine Babilon sem se v Sloveniji zdravil pri vrhunskem dermatologu, saj me je izpadanje las zelo motilo. Bil sem tudi že tik pred tem, da ta poseg, torej presaditev las, opravim v Nemčiji. A potem sem se s tem nekako sprijaznil in me v osnovi ni več motilo," je pred kratkim povedal Frenk. "Znan obraz ima svoj glas je bila dobra odskočna deska, da sem znova nekako opozoril nase. Čeprav do tega trenutka nisem miroval in sem z glasbeno skupino Sopranos redno nastopal na različnih koncih. Res pa je, da takoj, ko te spremlja tako močen medij, kot je Pop TV, si znova veliko bolj na udaru. No, in tako je mogoče res splet okoliščin poskrbel, da sem se odločil za korak presaditve las." 

Presaditev las
(Foto: iStock)

Kaj presaditev las dejansko je? 
To je kirurški poseg, ki traja  pet ur, s katerim presadijo lasne mešičke z enega dela telesa (navadno z zadnjega dela glave) na plešasto mesto. Poseg je sicer zelo nizko invaziven, pravzaprav brez tveganja, če ga opravi lepotni kirurg. Poseg je osredotočen ne le na lase, ampak tudi na obrvi, trepalnice, brado in tako naprej. Prednost tovrstne operacije je, da so presajeni lasje identični tistim, ki jih je oseba izgubila, tako da dajejo povsem naraven videz. Edina težava pri operaciji je, da mora imeti oseba dovolj svojih las, da je presaditev sploh mogoča. Bi se odločili za takšen poseg? 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
 
joannon200 11.07.2018 11:43:24
Financiranje in naložbe Pozdravljeni, jaz sem gospod Ivan Tomaslavič, poslovnež s slovenskim poreklom, a prebivam v Faso. Strinjam se, da vam pomagam v znesku od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let E-pošta: posojila386@gmail.com Viber: +22 995608568
Več komentarjev