Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Zakaj je to kolo vredno 20.000 evrov? - 1

Zakaj je to kolo vredno 20.000 evrov?

M.J.
07. maj 2012, 08:56
2
Velikost pisave:

Lamborghini aventador vse od svoje predstavitve dalje žanje prodajne uspehe, za redke petičneže pa je na voljo tudi v 'posebnih izvedbah', kot so J aural assault, boeing 787 edition in OMAS. Lamborghini pa je tako navdušil tudi proizvajalca cestnih koles BMC, tako da so se ta odločil izdelati posebno serijo cestnih koles.

Omejena serija koles z imenom 'Automobili lamborghini BMC impec edition' bo odeta v enak odtenek oranžne barve kot aventador. Pri zasnovni koles se je proizvajalec zgledoval po obliki omenjenega vozila, za izdelavo pa so uporabili le najboljše materiale. Serija koles bo omejena na 30 primerkov, za vsakega izmed njih pa bo potrebno odšteti malo manj kot 20.000 evrov.

Zakaj je to kolo vredno 20.000 evrov? - 3
Podobnost z lamborghinijevim aventadorjem je zgolj 'naključna'. (Foto: Arhiv proizvajalca)

Omenjena serija kolesa je odlični pokazatelj, kako močan vpliv ima aventadorjev dizajn tudi na druge proizvajalce po svetu. Poleg uporabe enakega odtenka oranžne in črne barve so pri BMC-ju poskušali posnemati obliko lamborghinijevega aventadorja. V črno so pobarvali del okvirja in obroče, ki so obenem tudi izdelani iz karbonskih vlaken. Tehnološkega presežka je bil deležen tudi prestavni mehanizem, saj so na kolo namestili Shimanov elektronski prestavni sistem Dura-Ace Di2. Ta prav tako spominja na izjemni prestavni mehanizem aventadorja.

Zakaj je to kolo vredno 20.000 evrov? - 6
Na kolo so namestili Shimanov elektronski prestavni sistem Dura-Ace Di2. (Foto: Arhiv proizvajalca)

Ostali opaznejši elementi na kolesu so logotip podjetja, ročno izdelan usnjen sedež in ročice ter airbrush poslikava na sedežni opori. Žalostna novica za vse ljubitelje omenjene znamke pa je, da bo serija omejena na zgolj 30 primerkov. Kolesa bodo na voljo ekskluzivno v trgovinah BMC in Lamborghinijevih prodajalnah.

Oglejte si tudi Lamborghinija, ki si ga zagotovo ne morate privoščiti! 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasov 5
Komentarjev: 2
indal 07.05.2012 12:54:09
En padec pa je za par jurjev škode...brez veze! To je za šmekerje! Če imaš željo trenirat je dober tudi ALU okvir ali pa delno s karbonom pa je že čez glavo!
Tadeey 07.05.2012 15:10:10
...si pa bedak...tole kolo bojo kupoval zbiratelji ne pa nek športnik
Več komentarjev